Επιστήμη

Συγκλονιστική νέα μελέτη! Εξωπλανήτες μπορούν να έχουν μεγαλύτερη ποικιλία ζωής από τη γη!

Σύμφωνα με το Science Alert, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σικάγο, διεξήγαγαν μια νέα σημαντική έρευνα η αποκάλυψε ότι υπάρχουν εξωπλανήτες στο σύμπαν που θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο κατάλληλοι για τη ζωή από τον δικό μας κόσμο.

Χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό που σχεδιάστηκε από τμήμα της NASA, ομάδα επιστημόνων προσδιόρισε έναν συνδυασμό παραγόντων που έχουν ως αποτέλεσμα συνθήκες ευνοϊκές για τη βιολογική δραστηριότητα σε έναν πλανήτη.

 

Ο στόχος των επιστημόνων ήταν να «εντοπιστούν οι εξωπλανήτες που έχουν τη μεγαλύτερη δυνατότητα να φιλοξενήσουν άφθονη και δραστήρια ζωή», εξήγησε η Stephanie Olson, συνδέοντας το με τη ζωή στους ωκεανούς του πλανήτη, καθώς η ομάδα παρουσίασε τα ευρήματά της σε συνέδριο γεωχημείας στη Βαρκελώνη.

«Η ζωή στους ωκεανούς της Γης εξαρτάται από την ανοικοδόμηση (ανοδική ροή) η οποία επιστρέφει θρεπτικά συστατικά από τα σκοτεινά βάθη του ωκεανού στα ηλιόλουστα τμήματα του ωκεανού που ζει τη ζωή της φωτοσυνθετικής. Αυτές είναι οι συνθήκες που πρέπει να αναζητήσουμε σε εξωπλανήτες », ανέφερε η επιστήμονας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι προηγούμενες μελέτες σχετικά με τη δυνητική κατοίκηση των εξωπλανητών «απέρριπταν σε μεγάλο βαθμό» τον ρόλο των ωκεανών στην παγκόσμια ρύθμιση του κλίματος και τη μεταφορά θερμότητας, ενώ η Olsen και οι συνεργάτες της «επικεντρώθηκαν σε αυτή την εξειδικευμένη θέση».

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό ROCKE-3D, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Goddard για διαστημικές μελέτες της NASA για το μοντέλο των μελλοντικών εξωπλανητών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι «οι συνθήκες σε μερικούς εξωπλανήτες με ευνοϊκά μοντέλα κυκλοφορίας των ωκεανών θα μπορούσαν να είναι πιο κατάλληλες για να υποστηρίξουν μια πληρέστερη διαβίωση από τη ζωή στη Γη», σημείωσε η επιστήμονας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...