Εσωτερική Ασφάλεια

Συγκίνηση αλλά και... «σπόντες» στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας της ΕΛΑΣ

H συγκίνηση Καραμαλάκη και οι αιχμές Ανδρικόπουλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Ο Μιχάλης Καραμαλάκης είναι, και επισήμως, από σήμερα ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά και την τελετή παραλαβής από τον απελθόντα Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Η τελετή έγινε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σε φιλικό και συναδελφικό κλίμα, χωρίς βεβαίως να λείψουν οι αιχμές και η συγκίνηση.

Ο νέος Αρχηγός, Μιχάλης Καραμαλάκης, στην ομιλία του, τόνισε ότι θέλει μια αστυνομία φιλική στον πολίτη και αμείλικτη στον κακοποιό. Εξέθεσε, σε γενικές γραμμές, την πολιτική που θα ακολουθήσει για την πάταξη του εγκλήματος, ευχαριστώντας υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την εμπιστοσύνη τους. Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ευχαρίστησε την οικογένεια του. Εκείνη τη στιγμή διέκοψε για μερικά δευτερόλεπτα καθώς ήταν έκδηλη η συγκίνησή για τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά.

Από την πλευρά του, ο απελθών πλέον αρχηγός Αρ. Ανρικόπουλος ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., είπε πως έμεινε σταθερός στην ιδεολογία του και δεν υπέκυψε σε σκοπιμότητες. Σημείωσε ότι δεν πρόλαβε να εφαρμόσει όσα ήθελε και όσα είχε σκεφτεί και την εύρυθμη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Σώματος. Αφού έκανε μια αναδρομή στην διαδρομή του στο Σώμα, άφησε… αιχμές προς τη νυν ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας πως η διαδρομή αυτή «έληξε με τον τρόπο που όλοι ξέρετε».

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του κ. Ανδρικόπουλου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει σάλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...