Αθλητισμός

Στον «αέρα» η Super League 2 - Αρνητική η απάντηση των ομάδων στην πρόταση της ΕΡΤ

Η διοργανώτρια αρχή αρνήθηκε την πρόταση της ΕΡΤ για μείωση των τηλεοπτικών της εσόδων και κοινοποίησε ακόμη και στον Πρωθυπουργό την πρόθεσή της να μην διεξαχθεί το πρωτάθλημα

Μέχρι τέλους φαίνεται πως θα το «τραβήξουν» οι ομάδες της Super League 2, που είναι αποφασισμένες να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα, εφόσον δεν υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα που αφορούν το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

Η διοργανώτρια αρχή απάντησε σήμερα εγγράφως στην ΕΡΤ και απέρριψε την πρότασή της για μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου, ενώ το σχετικό έγγραφο όπου γίνεται λόγος για μη διεξαγωγή του πρωταθλήματος εφόσον τελικά υπάρξει «ψαλίδισμα» στο συμβόλαιό τους, κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους αρμόδιους Υπουργούς (Χρήστο Σταϊκούρα, Λευτέρη Αυγενάκη).

Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Δρόσο,

Σε συνέχεια των αλλεπάλληλων συναντήσεων-συζητήσεων που έχουν λάβει χώρα και της ανταλλαγείσας αλληλογραφίας μεταξύ ημών, επανερχόμαστε στο σοβαρότατο ζήτημα της υπογραφής της οριστικής Σύμβασης διάθεσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων των Π.Α.Ε., που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2), που θα διοργανώσει η Ένωση, την αγωνιστική περίοδο 2019- 2020.

Όπως σας είναι γνωστό, η ισχύς του από 10.08.2018 προσυμφώνου' διάθεσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχει συνάψει η ΕΡΤ Α.Ε. με τις επτά συμβληθείσες σε αυτό Π.Α.Ε., κατόπιν των συνεχόμενων παρατάσεών του, έληξε χθες, 31/07/2019, σύμφωνα με την τελευταία παράταση αυτού. Συνεπώς, υφίσταται σπουδαίος και επιτακτικός λόγος να υλοποιηθούν οι ειλημμένες αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, και οι οποίες ασφαλώς εξακολουθούν να είναι δεσμευτικές για την ΕΡΤ Α.Ε. και την Ένωσή μας. Εξάλλου, κατόπιν της από 05/07/2019 συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου - στην οποία συμμετείχατε - και των δεσμεύσεων που ελήφθησαν σε αυτήν, το Δ.Σ. της ΕΡΤ όφειλε και οφείλει να συνεδριάσει έγκαιρα, μετά τις εκλογές, και ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες για τη σύναψη της Σύμβασης.

Επιπλέον, από την μέχρι σήμερα επικοινωνία μας, είναι σαφές ότι η Ένωση ανταποκρίθηκε σε όλες τις υποδείξεις σας και ενήργησε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την υπογραφή της Σύμβασης, αποστέλλοντάς σας όλα τα αιτηθέντα νομιμοποιητικά έγγραφα και το προσχέδιο της Σύμβασης, κατά τα συμπεφωνημένα. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, μας κατέστη βέβαιο ότι επίκειται η άμεση υπογραφή της Σύμβασης, καθώς ουδέποτε διατυπώθηκε από εσάς ή άλλο αρμόδιο όργανο κάποια επιφύλαξη για αυτή. Αντιθέτως, υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία για την άμεση ολοκλήρωσή της.

Ωστόσο, ενώ αναμέναμε να μας καλέσατε για την ολοκλήρωση της υπογραφής της σύμβασης, στη συνάντηση που έλαβε χώρα στα γραφεία σας, προς δυσάρεστη έκπληξή μας, μας ζητήσατε να αποδεχτούμε μειώσεις των ποσών για τα οποία είχατε δεσμευτεί, μειώσεις οι οποίες μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους και σας δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν προτιθέμεθα να δεχτούμε οποιαδήποτε μείωση.

Ως Διοργανώτρια Αρχή του Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας (Super League 2) είναι απολύτως αναγκαίο να σας επισημάνουμε, ότι από την έστω και μικρή καθυστέρηση στην υπογραφή της Σύμβασης με βάση τις αρχικές δεσμεύσεις ως προς το οικονομικό αντικείμενο αυτής, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αδυναμίας διεξαγωγής του Πρωταθλήματος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-2020, ενώ οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τεράστια οικονομική ζημία.

Η καθυστέρηση υπογραφής της Σύμβασης με βάσει τα συμπεφωνημένα, βλάπτει καίρια τα οικονομικά συμφέροντα, αλλά και τον προγραμματισμό των ομάδων, καθώς λόγω της απόλυτης αδυναμίας εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων, δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες μεταγραφές ποδοσφαιριστών, αλλά και να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις από τα υφιστάμενα συμβόλαια με τους ποδοσφαιριστές τους.

Επίσης, είναι δεδομένο ότι κινδυνεύουν να βρεθούν σε απόλυτη αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και δη τις ρυθμίσεις τους στην Εφορία και τον ΕΦΚΑ. Είναι επίσης αντιληπτό, ότι οι δυσμενείς συνέπειες επεκτείνονται σε πλήθος ανθρώπων που εργάζονται στις εν λόγω ομάδες και τις οικογένειές τους.

Εφιστούμε εκ νέου την προσοχή σας στα ανωτέρω αναφερόμενα ζητήματα, και σας καλούμε να προβείτε το συντομότερο σε πρόσκλησή μας για την υπογραφή του οριστικού κειμένου της Σύμβασης, σύμφωνα με τα συμπεφωνημένα (ήτοι, καταβολή ποσού 1.500.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. σε έκαστη εκ των τριών ομάδων: ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και ποσού 850.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. σε έκαστη εκ των λοιπών εννέα ομάδων που θα συμμετέχουν στη SUPER LEAGUE 2). Σε διαφορετική περίπτωση, οι ομάδες της Super League 2, στο σύνολό τους, δηλώνουν πλέον απερίφραστα και με σαφή τρόπο ότι, η διεξαγωγή του πρωταθλήματος καθίσταται πλέον ανέφικτη, γεγονός για το οποίο φέρετε την αποκλειστική ευθύνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ