Εκκλησία

Στη Λήμνο η σορός του Μητροπολίτη Ιερόθεου – Πλήθος κόσμου τα ξημερώματα στη Μητρόπολη (εικόνες,βίντεο)


Σε κλίμα θλίψης πλήθος κόσμου και κληρικών, βρέθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας στις 02:20 τα ξημερώματα, όπου έφτασε η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ιερόθεου.

Ο Μητροπολίτης εκοιμήθη την Δευτέρα το μεσημέρι, σε ηλικία 85 ετών και η ορός του έφτασε με το πλοίο ΜΥΚΟΝΟΣ στο νησί, τα ξημερώματα της Τετάρτης, συνοδευόμενη από τον τοποτηρητή Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιάκωβο. Οπως αναφέρει το limnosreport.gr, στο λιμάνι βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο Λιμεναρχής κ. Αρβανίτης, αλλά και δεκάδες απλοί πιστοί.

Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, η σορός του μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος ,οπού την υποδέχθηκαν ο κλήρος της Λήμνου, αλλά και πιστοί που είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί για το «ύστατό χαίρε».

Ποιος ήταν o Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος
Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Παντός Αιγαίου Πελάγους Ιερόθεος (Γαρύφαλλος) γεννήθηκε στην Ανδρο το 1934. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Οξφόρδη. Κληρικός χειροτονήθηκε το 1954 και -υπηρέτησε ως Πρωτοσύγγελος, Κατηχητής, Ιεροκήρυξ και Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, στο Λονδίνο, στην Ορεστιάδα και στην Αθήνα.

Διετέλεσε Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1968-1988), Μέλος Συνοδικών Επιτροπών και Επιμελητής του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου (1974-1989). Εχει συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια, έχει εκπροσωπήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος σε πολλές εκδηλώσεις ομόδοξων και ετερόδοξων Εκκλησιών. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου το 1988.
https://www.youtube.com/embed/GweH_jPoWS4
https://www.youtube.com/embed/HDjjxdBBTU8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ