Υγεία

ΣΟΚ στην Ισπανία! Μωρά αναπτύσσουν «σύνδρομο λυκανθρώπου» μετά από ιατρική διαταραχή

Απίστευτο περιστατικό στην Ισπανία...

Οι αρχές λένε ότι υπάρχουν 17 γνωστές περιπτώσεις μωρών που ανέπτυξαν  μέχρι στιγμής «σύνδρομο λυκανθρώπου» μετά από θεραπεία τριχόπτωσης που τοποθετήθηκε λανθασμένα σε φιάλες ιατρικής παλινδρόμησης.

Οι ισπανικές αρχές δήλωσαν πάντως ότι το «σύνδρομο λυκανθρώπου» αναμένεται να αποδυναμωθεί μετά τη διακοπή της λήψης του φαρμάκου από τα παιδιά.

Τα παιδιά - μερικά από αυτά τα μωρά - άρχισαν να αναπτύσσουν μαλλιά σε όλο το σώμα τους, αφού τους δόθηκε αυτό που πιστεύεται ότι είναι ομεπραζόλη, ένα φάρμακο που βοηθάει στην γαστρική αναρροή.

Μετά τη διερεύνηση, οι αρχές ανακάλυψαν ότι η θεραπεία περιείχε πραγματικά μινοξιδίλη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της τριχόπτωσης.

Η υπουργός Υγείας Μαρία Λουίζα Καρτσέτo δήλωσε την Τετάρτη ότι διαπιστώθηκε ότι οι κακές παρτίδες προέρχονταν από ένα εργαστήριο που «έβαλε αυτό το φάρμακο [μινοξιδίλ] σε ένα δοχείο που χαρακτηρίστηκε ως ομεπραζόλη» και το διανέμει στα φαρμακεία.

Τα παιδιά υποφέρουν τώρα από τη σπάνια κατάσταση που είναι γνωστή ως υπερτρίχωση, η οποία προκαλεί μη φυσιολογική ανάπτυξη των τριχών.

Δεν είναι σαφές πώς το εργαστήριο FarmaQuimica Sur, ο προμηθευτής ενεργών συστατικών και φαρμακευτικών προϊόντων στην πόλη της Μάλαγα, έκανε το λάθος, το οποίο εμφανίστηκε τον Ιούνιο.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι τα 17 παιδιά που έχουν πληγεί μέχρι τώρα ήταν στη βόρεια περιοχή της Κανταβρίας, την Ανδαλουσία στο νότο και τη Βαλένθια στα ανατολικά.

Σε δήλωση, το υπουργείο είπε ότι η κατάσταση αναμένεται να αντιστραφεί αφού τα παιδιά σταματήσουν να παίρνουν το φάρμακο, το οποίο έχει αποσυρθεί από την αγορά.

Η Carcedo είπε ότι το εργαστήριο είχε κλείσει ως προφύλαξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης