Σκοπιανό

Σκόπια: Μετέβη αντιπροσωπεία της κυβέρνησης - Επιβλέπει την αφαίρεση του «Ήλιου της Βεργίνας»

Παρά την εκπνοή της διορίας για την αφαίρεση του συμβόλου της Μακεδονίας από παντού στα Σκόπια, φαίνεται πως η διαδικασία από τη γείτονα χώρα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ακόμη και σε φρεάτια στον δρόμο φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν τον "Ήλιο της Βεργίνας" οι Σκοπιανοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ!

Η προθεσμία για την απομάκρυνση του «Ήλιου της Βεργίνας» εξέπνευσε την Τρίτη, 13 Αυγούστου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη απαίτηση.

Στα Σκόπια έχει μεταβεί αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιβλέψει τη διαδικασία απόσυρσης όλων των συμβόλων με τον «Ήλιο της Βεργίνας».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στη γειτονική χώρα έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στόχο αποτελεί η διασφάλιση ότι θα απομακρυνθούν όλα τα σήματα και οι σημαίες, οι οποίες εμπεριέχουν τον «Ήλιο της Βεργίνας».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει δώσει εντολή να απομακρυνθούν τα επίμαχα σήματα ακόμη και από τα φρεάτια των δρόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει την απομάκρυνση του «Ήλιου της Βεργίνας» από κάθε δημόσιο κτήριο της γειτονικής χώρας, σε διάστημα έξι μηνών.

Η σχετική προθεσμία εξέπνευσε την Τρίτη, 13 Αυγούστου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν έχουν καταφέρει να εφαρμόσουν τον συγκεκριμένο όρο της συμφωνίας.

Η Αθήνα, από την πλευρά της, εξετάζει τα επόμενα βήματα, προκειμένου να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στην κυβέρνηση των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...