Κόσμος

Σιβηρία: Οι καπνοί από τις μαινόμενες πυρκαγιές φαίνονται μέχρι το διάστημα! (βίντεο)

O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογος του Ντόναλτ Τραμπ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη και συζήτησαν μεταξύ άλλων τις μαινόμενες πυρκαγιές στη Σιβηρία, κατόπιν πρωτοβουλίας του δεύτερου.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ντόναλτ Τραμπ, προσέφερε στον Ρώσο ομόλογο του οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να χρειαστεί για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και ημέρες στη Σιβηρία. Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι έχει επιστρατευτεί μεγάλος αριθμός από εναέρια μέσα στην περιοχή.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος αξιολόγησε αυτό το βήμα από πλευράς του Αμερικανού Προέδρου ως μια εγγύηση ότι στο μέλλον θα είναι δυνατόν να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι Πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεχίσουν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς αλλά και κατ’ ιδίαν», αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν εξαπλωθεί σε δάση που εκτείνονται σε τρία εκατομμύρια εκτάρια προκαλώντας τεράστια ανησυχία. Σε δύο περιοχές της Σιβηρίας οι πυρκαγιές μαίνονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Ο Πούτιν έδωσε εντολές στο Υπουργείο Άμυνας να διευθύνει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Τα φαινόμενα των πυρκαγιών στη Σιβηρία άρχισαν να εμφανίζονται τον Μάρτιο και τον Μάιο όμως εν τέλει ξέφυγαν εκτός ελέγχου λόγω της ξηρασίας του καλοκαιριού.

Επιστήμονες εκφράζουν φόβους για τεράστια οικολογική καταστροφή όχι μόνο για τα καταστροφικά αποτελέσματα των πυρκαγιών επί του εδάφους αλλά και για το γεγονός ότι οι πυρκαγιές απελευθέρωσαν περίπου 50 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Oι καπνοί φαίνονται πλέον από το διάστημα και έχουν επεκταθεί μέχρι τον Καναδά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ