Εθνικά θέματα

Σαφές μήνυμα Ν.Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία: "Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με τρομακτική ομπρέλα ασφαλείας" - Δείτε φωτογραφίες

Μήνυμα στους "απέναντι" έστειλε εκ νέου ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα. Για ακόμα μια φορά τόνισε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, λέγοντας πως "παρέχουν μια τρομακτική ομπρέλα ασφαλείας".

Σαφές μήνυμα στους εξ’ ανατολών γείτονες της χώρας μας έστειλε από τη Λάρισα το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισκεπτόμενος για πρώτη φορά την 1η Στρατιά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε πως οι επισκέψεις του αυτές ολοκληρώνουν «τον πρώτο βασικό κύκλο ενημερώσεων για την κατάσταση, το σχεδιασμό και τις προοπτικές συνολικά τον ΕΔ ένα μην από την ανάληψη των καθηκόντων στο υπουργείο».

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, πρόσθεσε ότι «πρέπει να καταλάβουμε με επίγνωση που ακριβώς βρισκόμαστε. Μαζί με την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουμε για να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα παρέχουν μία πλήρη, ισχυρή, τρομακτική θα έλεγα για όσους επιβουλεύονται εναντίον της πατρίδας μας, ομπρέλα ασφαλείας, σε όλο το εύρος της Ελλάδας από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της.»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε τον διοικητή της 1ης Στρατιάς «για την εξαιρετική φιλοξενία που μας παρείχε και την ενημέρωση που μας έκανε σχετικά με τη φύση, τη λειτουργία και τις δυνατότητες του βασικού αυτού σχηματισμού που στην ουσία είναι η ραχοκοκαλιά της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας στον ηπειρωτικό της χώρο».

Αυτή την ώρα μεταβαίνει στο ΕΚΑΕ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ΑΤΑ για να – όπως χαρακτηριστικά είπε – ενημερωθεί «για τα ζητήματα της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αντιληφθούμε και να σχεδιάσουμε που θα πρέπει να πάμε την επόμενη ημέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Τον κ. Παναγιωτόπουλο συνοδεύουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος κ. Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός του ΓΕΣ, αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός του ΓΕΑ, αντιπτέραρχος κ. Γεώργιος Μπλιούμης.

Νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε ενημέρωση στο χώρο της 1ης Στρατιάς όπου και εγκαινίασε την ανακαινισμένη αίθουσα τιμών.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...