Πολιτική

Σαμοθράκη: Το «Άρτεμις» η μόνη ρεαλιστική λύση – Στο λιμάνι μόνο έως 7 πλοία

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τις λιμενικές υποδομές όλων των νησιών της Ελλάδας.

«H δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Άρτεμις» ήταν η μοναδική ρεαλιστική λύση για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών της Σαμοθράκης με κατάλληλο πλοίο», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, προσθέτοντας ότι «στο λιμάνι της Σαμοθράκης μπορούν να εισέλθουν και να δέσουν με ασφάλεια μόλις επτά επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, από το σύνολο του ακτοπλοϊκού στόλου της χώρας».

Υπογράμμισαν επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τις λιμενικές υποδομές των νησιών ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το βελτιωμένο πλαίσιο προκήρυξης των άγονων γραμμών με τα νέα ποιοτικά και οικονομικά κριτήρια που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Αναφορικά με τις δυσχέρειες που πιθανόν προκύψουν σε ορισμένες απευθείας προσεγγίσεις σε νησιά των Κυκλάδων, λόγω της δρομολόγησης του «’Αρτεμις» στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, η εταιρία του πλοίου δηλωσε ότι μεριμνά για την ελάχιστη δυνατή διατάραξη της ομαλής διακίνησης επιβατών και οχημάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...