Κόσμος

Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Κατηγορούμενος και για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες-Ο άνδρας πίσω από το χτύπημα στο Παρίσι

Ήταν ο μοναδικός επιζών στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία το Νοέμβριο του 2015. Ο Σαλάχ Αμπνεσλάμ, κατηγορήθηκε επίσημα στο Βέλγιο, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση τον Μάρτιο του 2016 στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο AFP, ο 29 ετών Γάλλος τρομοκράτης κατηγορείται για «συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας», επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μέρες στα βελγικά ΜΜΕ για το θέμα. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας στις 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 340 πολίτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών καθώς και στο μετρό της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Οι επιθέσεις ενορχηστρώθηκαν από την Συρία και οργανώθηκαν στο σημείο από μια ομάδα Γαλλο-βέλγων τρομοκρατών που συνδέονταν και με τις επιθέσεις στην Γαλλία λίγους μήνες νωρίτερα. Πριν την ανακοίνωση αναφορικά με τον Αμπντεσλάμ, 12 άτομα είχαν κατηγορηθεί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

https://youtu.be/vyfzIKxjwAw

To 2020 η δίκη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σε έναν χρόνο από σήμερα και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο παλιό αρχηγείο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Η διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας αναμένεται να διαρκέσει από 6 ως 8 μήνες. Εκτός του Αμπντεσλάμ, ο άνδρας «με το καπέλο», Μοχάμπεντ Αμπρινί, ομολόγησε πως είναι ο άνδρας που κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας να σπρώχνει ένα καρότσι με τα εκρηκτικά στο αεροδρόμιο πριν από την επίθεση.

Η δίκη για τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με τη Le Figaro, αναμένεται το 2021. Συνολικά 14 άτομα εκ των οποίων 11 έχουν τεθεί υπό κράτηση βρίσκονται στο κατηγορητήριο για αυτή την υπόθεση. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, νεαρός με ήπια παραβατική συμπεριφορά σε γειτονιές των Βρυξελλών και ιδίως στο Μόλενμπεκ, ριζοσπαστικοποιήθηκε μαζί με άλλους Γάλλους και Βέλγους πολίτες που τάχθηκαν στο πλευρό του ISIS τα προηγούμενα χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2018, ο Αμπντεσλάμ είχε καταδικαστεί ερήμην του σε 20 χρόνια φυλάκισης στις Βρυξέλλες για απόπειρα δολοφονίας με χαρακτήρα τρομοκρατίας, για την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στις Βρυξέλλες, τρεις ημέρες πριν τη σύλληψή του στο Μόλενμπεκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...