Ρωσία

Ρωσία: Ρεκόρ πωλήσεων στους μετρητές ραδιενέργειας μετά τα ατυχήματα

Mετά το δυστύχημα που συνέβη στην πόλη Σεβεροντβίνσκ στη Ρωσία, όταν εξερράγη πυραυλοκινητήρας υγρού καυσίμου πυραύλου στο πεδίο δοκιμών στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις αλλά και να απευλευθερωθεί ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα, φαίνεται πως ανησυχία έχει καταβάλει τους Ρώσους, οι οποίοι και σπεύδουν να αγοράσουν μετρητές ραδιενέργειας, οι πωλήσεις των οποίων σπάνε ρεκόρ. 

Ο απεσταλμένος του OPEN TV στη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι», ανέφερε πως επίσημα η Ρωσική Μετεωρολογική Υπηρεσία υπολόγισε πως το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξε ραδιενεργό νέφος, αμέσως μετά την έκρηξη της προηγούμενης Πέμπτης.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, οι μετρητές ραδιενέργειας είναι από τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη Ρωσία. Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, είναι πολλοί οι οικογενειάρχες που επιδιώκουν να αγοράσουν τους εν λόγω μετρητές, ώστε να μπορέσουν να μετρήσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας στα σπίτια τους και στα προϊόντα που αγοράζουν. Μάλιστα, στην περιοχή του Σεβεροντβίνσκ, όπου συνέβη το ατύχημα, οι μετρητές ραδιενέργειας κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν σε ελάχιστο χρόνο από τα καταστήματα!

Όσον αφορά στο αν η ανησυχία των πολιτών είναι δικαιολογημένη, ο Θανάσης Αυγερινός επισημαίνει πως αναμφίβολα το ατύχημα στο Σεβεροντβίνσκ είναι μικρότερου βεληνεκούς και σημασίας από το Τσέρνομπιλ, παρόλο που ορισμένοι επιστήμονες έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν ως ένα «μίνι Τσέρνομπιλ», καθώς και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε ανεξέλεγκτη διαρροή ραδιενέργειας, η οποία συνέβη σε ποσοστά 6 έως και 14 φορές πάνω από το φυσιολογικό όριο.

Παράλληλα, ο απεσταλμένος του OPEN TV στη Ρωσία τονίζει ότι ο πανικός των Ρώσων εντείνεται από την περιορισμένη πληροφόρηση που έχουν για το περιστατικό από τη ρωσική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα αυξάνεται η ανησυχία τους για την πραγματική κατάσταση με τη ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...