Ρωσία

Ρωσία: Η κορβέτα "Smerch" πραγματοποίησε πραγματικών πυρών ανοιχτά της Ιαπωνίας

Όπως ανέφερε την Τετάρτη το γραφείο Τύπου του Στόλου της Ρωσίας, το αναβαθμισμένο μικρό πυραυλικό πλοίο «Smerch», πραγματοποίησε άσκηση πραγματικών πυρών εναντίον ναυτικού και αεροπορικού στόχου στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

 

«Σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, το εκσυγχρονισμένο μικρό πυραυλικό πλοίο Smerch έχει εκτόξευσε σειρά πυραύλων εναντίον ναυτικού και αεροπορικού στόχου στη θάλασσα της Ιαπωνίας», ανέφερε το γραφείο Τύπου σε δήλωση του.

Το πολεμικό πλοίο χρησιμοποίησε επιτυχώς πυραύλους εδάφους-αέρος, εκτοξεύοντας τους εναντίον ενός στόχου που προσομοιώνει ένα μικρό πλοίο και εναντίον ενός στόχου αέρα, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι ασκήσεις δεν σταματούν εκεί. Μετά τους πυραύλους το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας θα συνεχίσει με δοκιμές πυροβόλων όπλων. Το πολεμικό πλοίο σύντομα θα δοκιμάσει τα οπλικά του συστήματα, με πρώτο το πυροβόλο όπλο AK-176MA, εξοπλισμένο με ψηφιακό σύστημα ελέγχου και νέο οπτικοηλεκτρονικό στόχο. Το Smerch πρόκειται επίσης να τεστάρει το αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-630.

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό ολοκλήρωσε την αναβάθμιση της κορβέτας Smerch το 2019. Το πολεμικό πλοίο εκσυγχρονίστηκε στο Βορειοανατολικό Ναυπηγείο της χώρας. Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισής του, το πολεμικό πλοίο εξοπλίστηκε με τα νέα πυραυλικά και οπλικά συστήματα που δοκιμάζονται τώρα ανοιχτά της Ιαπωνίας.

Η Ρωσία άλλωστε βασίζει το μέλλον της στο Πολεμικό Ναυτικό όπως αναφέρει το onalert.gr. Τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στο επίκεντρο  για τα επόμενα χρόνια, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των αρμόδιων αξιωματούχων του Κλάδου, με ποιοτικές αλλά και ποσοτικές αναβαθμίσεις και προσθήκες.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου της Ναυτικής Αεροπορίας της Ρωσίας, Υποπτέραρχος Igor Kozhin, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda δήλωσε πως νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη θα ενταχθούν στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 2021 – 2030.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ