Κοινωνία

Ρήγμα εν πλω στο πλοίο «Olympus» από πρόσκρουση σε βραχονησίδα

Χτύπησε στη βραχονησίδα Ασπρονήσι με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα πολλών μέτρων

Δεμένο στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη παραμένει το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Olympus» με ρήγμα πολλών μέτρων στα ύφαλα του πλοίου, μετά την πρόσκρουσή του στη βραχονησίδα Ασπρονήσι.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα atlantea.news, το πλοίο που πραγματοποιούσε το παρθενικό του ταξίδι στο δρομολόγιο Πειραιάς–Μήλος–Σαντορίνη–Ρέθυμνο, λίγο πριν προσεγγίσει το λιμάνι του Αθηνιού σήμερα το πρωί, προσέκρουσε στη βραχονησίδα που βρίσκεται λίγο έξω από τη Σαντορίνη και υπέστη ρήγμα πολλών μέτρων και εισροή υδάτων.

Το πλοίο εκκενώθηκε και βρίσκεται αγκυροβολημένο στον προβλήτα του Αθηνιού που χρησιμοποιείται κυρίως για τα εμπορικά πλοία, ενώ γύρω του έχει αναπτυχθεί φράγμα για την αποφυγή τυχόν περιβαλλοντικής ρύπανσης. Δύτες πραγματοποίησαν αυτοψία στα ύφαλα του πλοίου και εν συνεχεία το Λιμεναρχείο Θήρας απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας, ενώ το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στον Πειραιά για την επισκευή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...