Κοινωνία

Πώς θα προστατέψετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες - Εννιά απλοί τρόποι σύμφωνα με πράκτορες του FBI

Mπορεί να συμβεί στον καθένα: μια ημέρα, που ξεκίνησε σαν όλες τις άλλες, να νιώσεις το έδαφος να υποχωρεί καθώς ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου (ή ακόμα χειρότερα να μην χρειαστεί καν να την ανοίξεις γιατί είναι ήδη ανοιχτή από κάποιον ή κάποιους άλλους).

Η αίσθηση που προκαλεί το θέαμα ενός σπιτιού που έχει υποστεί διάρρηξη, δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια.

Άνθρωποι που έχουν ζήσει αυτή την εμπειρία, είδαν σε μια στιγμή τον κόσμο τους να ανατρέπεται και επιστράτευσαν όση ψυχική δύναμη διέθεταν για να συνεχίσουν να ζουν στο ίδιο σπίτι. Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν από τους ιδιοκτήτες ενός σπιτιού για να αποφευχθεί μια διάρρηξη ποικίλλουν: έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς οι άνθρωποι που έχουν διεισδύουν στο μυαλό των ατόμων με βίαιη και εγκληματική συμπεριφορά, οι πράκτορες του FBI, προστατεύουν τα σπίτια τους.

Οι πράκτορες του FBI ξέρουν καλά ότι μια πολύ μικρή λεπτομέρεια είναι ικανή να τους οδηγήσει σε αυτό που ψάχνουν: μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να βοηθήσει και τους διαρρήκτες να παραβιάσουν τον προσωπικό σας χώρο.

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο Reader’s Digest, αποκαλύπτονται οι τρόποι με τους οποίους ένας πράκτορας του FΒΙ παίρνει τα μέτρα του για να μην δει το σπίτι του παραβιασμένο.

1) Πόσο καλά γνωρίζεις την γειτονιά σου (και τους κατοίκους της);: Ας ξεκινήσουμε από κάτι πολύ βασικό: γνωρίζετε τους γείτονές σας; Τους ανθρώπους που ζουν δίπλα σας, απέναντί σας, κάτω ή πάνω από το διαμέρισμά σας; Τι είδους χαρακτήρες είναι; Ποια είναι τα οχήματά τους, η  επαγγελματική και οικογενειακή τους κατάσταση; Εκείνοι σας γνωρίζουν; Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ σας; Οπως διαβάζουμε στο άρθρο του Reader’s Digest, οι διαρρήκτες αποθαρρύνονται όταν ξέρουν ότι σε μια γειτονιά «ο ένας είναι σε επιφυλακή για τον άλλον». Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό όταν μόλις έχετε μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά. Ομως, θέστε σε προτεραιότητα την γνωριμία σας με τους γείτονές σας. Χτίστε σχέση μαζί τους. Συμμαχήστε ενάντια σε εκείνους που δεν έχουν καλές προθέσεις για την ιδιοκτησία σας.

2) Αν ετοιμάζεστε να λείψετε για κάποιο διάστημα από το σπίτι σας, μην το διατυμπανίζετε: Αν, για παράδειγμα, ετοιμάζετε κάποιο ταξίδι -εντός ή εκτός των τειχών- μην το ανακοινώνετε σε social media, μην μοιράζεστε την πληροφορία με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε καλά. Και προσοχή! Οταν πλέον έχετε φτάσει στον προορισμό σας, μην βομβαρδίζετε Facebook και Instagram με φωτογραφίες. Ενας -μόνο ένας- αν μάθει αυτή την πληροφορία και την μοιραστεί με κάποιον που δεν πρέπει, τότε μπορεί να συμβεί το μοιραίο. Οι διαρρήκτες θα ξέρουν ότι το σπίτι σας θα είναι ελεύθερο για να αλωνίσουν ανενόχλητοι.

3) Ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σπίτι σας; Πόσο καλά τους γνωρίζετε;: Για παράδειγμα, ξέρετε καλά ποιος είναι ο σπιτονοικοκύρης σας, o διαχειριστής της πολυκατοικίας ή ο άνθρωπος που μπορεί να σας βοηθά στις δουλειές του σπιτιού; Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτάσει στην πόρτα της εισόδου του σπιτιού σας (πχ, ένας πωλητής). Κάθε πληροφορία γι’αυτούς είναι απαραίτητη. Δεν είναι οι προθέσεις όλων πάντα τόσο καθαρές...

4) Σύστημα ασφαλείας: Στις μέρες μας, η προστασία του σπιτιού με συναγερμό είναι προσιτή σε όλα τα επίπεδα -λειτουργικά και οικονομικά. Επιπλέον, η τεχνολογία μας επιτρέπει να ελέγχουμε τα πάντα από απόσταση. Μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στο σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας από όπου κι αν βρίσκεστε.

5) Yπάρχει και η λύση της κάμερας: Οι κάμερες παρακολούθησης περιμετρικά του σπιτιού σας μπορούν να αποβούν σωτήριες στην προσπάθεια να προστατέψετε το σπίτι σας από τους επίδοξους διαρρήκτες. Σας δίνουν την δυνατότητα να ελέγχετε διαρκώς την δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα έξω από το σπίτι σας, ακόμα κι αν βρίσκεστε μακριά από αυτό.

6) Ενισχύστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού: Αν είναι παλιά και φθαρμένα, είναι καιρός να τα αντικαταστήσετε. Επενδύστε σε αυτά: το μόνο εύκολο είναι για έναν διαρρήκτη να παραβιάσει μια παλιά, αδύναμη πόρτα ή ένα παράθυρο που δεν κλείνει καλά.

7) Πού φυλάτε τα πολύτιμα αντικείμενά του σπιτιού; Οπως διαβάζουμε στο άρθρο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος που έχει τρομερά μεγάλη δυσκολία για να μπορέσει να γίνει προσβάσιμο για κάποιον. Δεν πρέπει να είναι εμφανές και βέβαια, φροντίστε να το κρατάτε μόνο για τον εαυτό σας.

8) Μην παραλείψετε να δώσετε έμφαση στην προστασία του γκαράζ: Μέτρα προστασίας θα πρέπει να ληφθούν και για το γκαράζ -για την πόρτα και τα παράθυρά του. Μην τα αφήνετε ποτέ ανοιχτά όταν λείπετε από το σπίτι.

9) Είναι κανείς εδώ; Τις ώρες που λείπετε από το σπίτι, δημιουργήστε την ψευδαίσθηση ότι είστε σε αυτό, είτε αφήνοντας φώτα ανοιχτά (τα οποία οι διαρρήκτες αποφεύγουν), είτε την τηλεόραση, είτε το ραδιόφωνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...