Υγεία

Πώς θα διατηρήσετε το βάρος μετά από δίαιτα (εικόνες)

Πώς δεν θα ξαναπάρετε το βάρος που χάσατε; Μπορεί να πετύχατε τον στόχο σας και να χάσατε τα περιττά κιλά, όμως είναι εξίσου δύσκολο να καταφέρετε να διατηρήσετε το επιθυμητό βάρος.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι, στην πραγματικότητα, μόνο το 20% περίπου των ανθρώπων καταφέρνουν να διατηρήσουν το βάρος τους μακροπρόθεσμα. Τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να μην πάρετε επιπλέον κιλά μετά από το αυστηρό πρόγραμμα διατροφής που ακολουθήσατε;

Με μικρές αλλαγές στο πρόγραμμά σας μπορείτε να επανέλθετε στους κανονικούς διατροφικούς ρυθμούς.

Αυξήστε την πρόσληψη θερμίδων σταδιακά: Όταν ολοκληρώνετε μία δίαιτα μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αρχίσετε να αναζητάτε όλα τα τρόφιμα που είχατε στερηθεί κατά τη διάρκειά της. Παρόλα αυτά, προτού ενδώσετε στην κατανάλωση γλυκών, θυμηθείτε ότι θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη των θερμίδων αργά και σταθερά. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα να επανακτήσετε το σωματικό λίπος. Σταδιακά αυξήστε την ποσότητα θερμίδων που καταναλώνετε για μερικές εβδομάδες. Δοκιμάστε να αυξήσετε κατά 100-200 θερμίδες κάθε εβδομάδα μέχρι να φτάσετε στο επίπεδο συντήρησης.

Παραμείνετε δραστήριοι: Το να κάνετε κάποια μορφή άσκησης είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας, ακόμα και αν έχετε σταματήσει να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα. Θυμηθείτε ότι, εάν αρχίσετε να τρώτε περισσότερο και να κινείστε λιγότερο, τότε το βάρος μπορεί να επιστρέψει ξανά.

Βρείτε εναλλακτικές μορφές άσκησης: Δεν σας αρέσει το γυμναστήριο; Κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να παραμείνετε δραστήριοι που δεν περιλαμβάνουν τρέξιμο στον διάδρομο. Πηγαίνετε μία βόλτα με το ποδήλατο, οργανώστε έναν περίπατο στην εξοχή, κάντε τις δουλειές του σπιτιού, περπατήστε μέχρι το γραφείο και προτιμήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Καταναλώστε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα: Η πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την όρεξη επειδή μειώνει την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την πείνα, ώστε να παραμένετε χορτάτοι για περισσότερο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι να καταναλώνετε 20 γραμμάρια πρωτεΐνης με κάθε γεύμα, επιλέγοντας πηγές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως ψάρια, άπαχο κρέας, πουλερικά και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

Αποφύγετε τα γλυκά σνακ: Αν και είναι καλό να ενδίδετε στους πειρασμούς περιστατικά, δεν χρειάζεται να επιλέγετε ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη κάθε φορά που αισθάνεστε πεινασμένοι. Κάνοντας πιο «έξυπνες» επιλογές, θα είναι ευκολότερο να διατηρήσετε το βάρος σας. Επιλέξτε σοκολάτα υγείας και όχι γάλακτος και δημιουργήστε τη δική σας φρουτοσαλάτα προκειμένου να ικανοποιήσετε την όρεξή σας για γλυκό.

Μειώστε την πεπτική δυσφορία: Εάν ακολουθούσατε μία δίαιτα για ένα μήνα ή περισσότερο και είχατε μειώσει την πρόσληψη υδατανθράκων, πιθανότατα θα αρχίσετε να εμφανίζετε προβλήματα, όπως φούσκωμα ή δυσκοιλιότητα, όταν προσθέσετε κάποια τρόφιμα στη διατροφή σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ότι έχετε πάρει βάρος. Οι ένοχοι για το πρόβλημα συχνά είναι τα δημητριακά και τα αμυλούχα τρόφιμα, όπως το ψωμί και οι πατάτες.

Δώστε στο σώμα σας χρόνο να προσαρμοστεί, καταναλώνοντας περισσότερα τρόφιμα όπως το γιαούρτι, που περιέχει φιλικά βακτήρια που ονομάζονται προβιοτικά, τα οποία κρατούν το έντερο υγιές. Επίσης, δοκιμάστε το τζίντζερ που μειώνει τις στομαχικές διαταραχές και την καούρα και μέντα που έχει χαλαρωτική επίδραση στους μύες του πεπτικού συστήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ