ΗΠΑ

Πώς βοήθησε ο Γουόρεν Μπάφετ τον Μπιλ Γκέιτς στην πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας του

Ο συνιδρυτής της Microsoft αποδίδει στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή ένα καλό τμήμα της επιτυχίας του, λέγοντας πως διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο σε μια από τις χειρότερες περιόδους της επαγγελματικής του πορείας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ένα δρώμενο που διοργάνωσε η επενδυτική εταιρία Village Global, ο Γκέιτς αποκάλυψε πως ο 88χρονος σήμερα Μπάφετ τον βοήθησε να διαχειριστεί τη μήνυση που του έγινε πριν από 20 χρόνια για μονοπωλιακές πρακτικές, μια νομική περιπέτεια που διακινδύνευε ανοιχτά το μέλλον της Microsoft.

«Μέγα σύμβουλο» τον αποκάλεσε για τον τεχνολογικό του γίγαντα, τον οποίο μήνυσε το αμερικανικό Δημόσιο το 1998 κατηγορώντας τη Microsoft όχι μόνο για μονοπωλιακές πρακτικές για τον Internet Explorer της, αλλά και πως χρησιμοποιούσε τη δύναμή της για να διαλύσει κάθε ψήγμα ανταγωνισμού.

Τα πράγματα πήγαν τελικά καλά για τον Γκέιτς και την εταιρία του. Όσο για τις συμβουλές του μεγαλοεπενδυτή, σφυρηλάτησαν μια βαθιά φιλία που υφίσταται μέχρι και σήμερα. Αμφότεροι εξάλλου έχουν αποδώσει στον άλλο τα εύσημα για επιχειρηματικές συμβουλές και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι δυο τους, και η σύζυγος του Γκέιτς, Μελίντα, είναι οι άνθρωποι που έφτιαξαν την πρωτοβουλία Giving Pledge το 2010 που καλεί τους ζάπλουτους του κόσμου να δώσουν τη μισή τους περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Μπιλ έχει εξομολογηθεί παλιότερα πως ο Μπάφετ ήταν αυτός που τον έμαθε να γελά περισσότερο. Κάτι που επανέλαβε και τώρα: «Ο Μπάφετ έχει τον δικό του τρόπο να βλέπει τα πράγματα, μεταξύ των οποίων και αυτή την ιδέα πως η δουλειά πρέπει να είναι διασκέδαση. Έχει κάνει τη δουλειά του πραγματική ψυχαγωγία και δουλεύει περισσότερες ώρες από μένα»…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ