Κοινωνία

Πόρτο Χέλι: Καταγγελίες για επικίνδυνους ελιγμούς του ταχύπλοου - Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα συντρίμμια (βίντεο)



Στον εισαγγελέα Ναυπλίου οδηγείται σήμερα ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που ενεπλάκη στο ναυτικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είδε το μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα τρία αδέρφια ενώ πληθαίνουν οι μαρτυρίες ότι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς λίγο πριν από τη σφοδρή σύγκρουση που στοίχισε τη ζωή των δύο ανδρών.

Οι εικόνες από τα συντρίμμια του αλιευτικού σκάφους σοκάρουν καθώς εργαλεία ψαρέματος, κομμάτια από την καρίνα και σωσίβια είναι ό,τι απέμεινε από τη σύγκρουση.

Ο δικηγόρος του Γάλλου χειριστή, Νίκος Εμμανουηλίδης, τόνισε ότι ο πελάτης του δεν προσπάθησε να διαφύγει σε καμία στιγμή. "Έβγαλε ανθρώπους έξω, στη συνέχεια τραυματίστηκε στα βράχια, έχασε τις αισθήσεις του, ταλαιπωρήθηκε για μεγάλο διάστημα και στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί μου" υποστήριξε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Ο 44χρονος υποβλήθηκε σε αιματοληψία για να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ενώ τα αποτελέσματα θα βγουν τη Δευτέρα. Σε αλκομέτρηση υποβλήθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες του ταχύπλοου με αρνητικά αποτελέσματα.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι μαρτυρίες που αναφέρουν πως το ταχύπλοο λίγο πριν από τη σύγκρουση έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως είχαν δει τις προηγούμενες ημέρες το φουσκωτό να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις ακτές.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Σφυρής καταγγέλλει την έλλειψη λιμενικού σκάφους στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι που είχε ως αποτέλεσμα το βράδυ της τραγωδίας ο λιμενάρχης να μεταβεί στο σημείο με μισθωμένο θαλάσσιο ταξί.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Σφυρή ακόμη και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου είναι υποστελεχωμένο και το βράδυ του δυστυχήματος τα ασθενοφόρα οδήγησαν οδηγοί του δήμου.

Όσον αφορά στη σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ και δίνει μάχη για τη ζωή της.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...