Περιβάλλον

Πυροσβεστικό Σώμα: Συνολικά 27 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει συνολικά 27 δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ώρο σ’ όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση.

Για την κατάσβεσή τους απαιτήθηκε η επέμβαση συνολικά 258 πυροσβεστών, 128 οχημάτων, πέντε ομάδων πεζοπόρου τμήματος και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

 

Στην κατάσβεσή τους κλήθηκαν να συμμετάσχουν 258 πυροσβέστες, 128 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), συνεχίζουν τις έρευνες για αίτια εκδήλωσης.

Στο μεταξύ, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ