Περιβάλλον

Πυροσβεστική: 31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο



Σε 31 δασικές πυρκαγιές κλήθηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο.

 

Στα διάφορα πύρινα μέτωπα ανά την Ελλάδα επιχείρησαν συνολικά 207 πυροσβέστες, 84 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνολικά 31 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας έως το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικήςυπηρεσίας.

Στα κατά τόπους πύρινα μέτωπα επιχείρησαν 207 πυροσβέστες, 84 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ όσες εξ αυτών βρίσκονται σε εξέλιξη είναι σε ύφεση και οριοθετημένες.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

 
https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1158774938406445056?ref_src=twsrc%5Etfw

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες καλούνται:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ