Κοινωνία

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Δώδεκα χρόνια πέρασαν και οι ανατριχιαστικές μνήμες παραμένουν-Βίντεο

Έχουν περάσει 12 ολόκληρα χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στην Ηλεία και οι μνήμες για τους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους εκεί, δεν ξεθωριάζουν...

Συγκινητικές εικόνες καταγράφηκαν στο τρισάγιο για τη φονική πυρκαγιά του 2007, στην Ηλεία, που έκοψε, βίαια, το νήμα της ζωής σε 25 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τρεις εποχικούς πυροσβέστες που υπηρετούσαν στο κλιμάκιο της Κρέστενας.

Το τρισάγιο για τα δώδεκα χρόνια από τη φονική πυρκαγιά τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου, λίγο έξω από το χωριό Αρτέμιδα, κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

Λίγη ώρα αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου, το δεύτερο μνημόσυνο από τους συγγενείς των θυμάτων, στην στροφή του θανάτου και στο εκκλησάκι της οικογένειας του Γιώργου Παρασκευόπουλου.

Το χρονικό της φονικής πυρκαγιάς
Ηταν 24 Αυγούστου 2007 όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην δασική περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας. Τα μέτωπα της πυρκαγιάς ξέφυγαν γρήγορα από τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων και η πύρινη λαίλαπα άρχισε να κατακαίει μια τεράστια δασική έκταση.

Τα χωριά Γεράκι Αμαλιάδας, Κρέστενα, Γρύλλος, Ολυμπία, Καϊάφα, Νεοχώρι, Βρεστό, Καλλιθέα, Σάμικο, Πλατιάνα, ο Δήμος Ζαχάρως, η Ανδρίτσαινα, η Κλινδία, το Μουζάκι, το Φανάρι και πλειάδα μικρότερων οικισμών επλήγησαν σφόδρα από τις πυρκαγιές, ωστόσο, το μεγαλύτερο τίμημα πλήρωσε το χωριό Αρτέμιδα.

Εκεί, στις 24 Αυγούστου ο κλειστός από τις φλόγες και τις καταστροφές δρόμος εγκλωβίζει περίπου 25 ανθρώπους πεζούς ή με τα οχήματά τους και τους παρασέρνει σε έναν τραγικό θάνατο χαράσσοντας μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ελληνική ιστορία. Επικρατεί το απόλυτο χάος, άνθρωποι τρέχουν απεγνωσμένα για να γλιτώσουν από τις φλόγες, ωστόσο, οι προσπάθειές τους αποδεικνύονται μάταιες.

Τρομακτικές εικόνες από τη φονική πυρκαγιά του 2007
Επιπλέον, η φωτιά έφτασε μέχρι τον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον αρχαιολογικό θησαυρό της περιοχής. Μετά την καταστροφή των παροχών ηλεκτρισμού προς τις αντλίες νερού του πυροσβεστικού συστήματος του χώρου, η φωτιά κατέκαψε το περιβάλλον δάσος και απετράπη μόνο όταν συγκεντρώθηκε στον χώρο μεγάλη πυροσβεστική δύναμη.

Στην επιχείρηση αυτή στην αρχαία Ολυμπία, έλαβαν μέρος 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, όπως επίσης και ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα. Η επέμβαση της πυροσβεστικής δεν πρόλαβε να αποτρέψει όμως καταστροφές στον Κρόνιο Λόφο.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά του 2007:

https://youtu.be/35hQoK1SOhQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...