Κοινωνία

Πτώση ελικοπτέρων στην Ελλάδα: Στο 70% των περιπτώσεων ο "ένοχος" είναι καλώδια της ΔΕΗ-Βίντεο

Η Ελλάδα, πολλές φορές έχει συγκλονιστεί από τραγικά περιστατικά που αφορούν σε πτώσεις ελικοπτέρων, το αίτιο των οποίων τις περισσότερες φορές είναι κοινό…

Πτώση ελικοπτέρου, ανθρώπινες απώλειες, συντριβή έπειτα από πρόσκρουση σε εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια. Δεν είναι η πρώτη φορά, δυστυχώς, που η κοινή γνώμη γίνεται μάρτυρας στο ίδιο τραγικό σκηνικό. Αν και τα δυστυχήματα με ελικόπτερα σπανίζουν, το αίτιο τις περισσότερες φορές είναι κοινό… «Ουσιαστικά, τα καλώδια εμπλέκονται στο 70% των πτώσεων ελικοπτέρων», αναφέρει στο OPEN TV ο κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας και Πρόεδρος της Ενωσης Χειριστών, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Το OPEN TV και ο Δημήτρης Φρέσκος ανοίγουν τον φάκελο των πτώσεων των ελικοπτέρων στην Ελλάδα.

23 Ιουνίου 2017, Σχινιάς: Το βίντεο ντοκουμέντο της τραγωδίας κόβει την ανάσα. Αποκαλύπτει τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου ου δύο νεκρούς. Δείχνει τις τελευταίες τους στιγμές πριν πέσουν σε καλώδια της ΔΕΗ πάνω από τον υδροβιότοπο του Σχινιά.

Τα πρόσωπα του δυστυχήματος, η αυτοψία στα σημεία της πτώσης, τα καλώδια της ΔΕΗ που μπλέχτηκε το ψεκαστικό ελικόπτερο, μαζί με τις εικόνες από τα συντρίμμια. Σε ένα βίντεο διάρκειας 88 δευτερολέπτων καταγραφονται τα πάντα. Τη λήψη κάνει ένα από τα θύματα, ο φύλακας του κωπηλατοδρομίου που κάθεται πίσω από τον άτυχο πιλότο που πετά πάνω από τον υδροβιότοπο του Σχοινιά με κατεύθυνση τον Μαραθώνα. Τίποτα δεν προμηνύει αυτό που θα ακολουθήσει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Το ψεκαστικό ελικόπτερο πετάει χαμηλά 30 με 50 πόδια πάνω από το νερό η τραγωδία απέχει μόλις πέντε δευτερόλεπτα… Η εικόνα διακόπτεται απότομα. Τα σωστικά συνεργεία απεγκλωβίζουν ζωντανό μόνο τον έναν από τους τρεις επιβάτες.

19 Απριλίου 2017, Ελασσόνα: Οι εικόνες από την  ανείπωτη τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς είναι αποκαλυπτικές. Το μοιραίο στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου ΧΙΟΥΙ έχει μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα σιδερικών στην περιοχή του Σαρανταπόρου της Ελασσόνας. Αίτιο της συντριβής η χαμηλή πτήση κοντά στα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Οι πρώτοι διασώστες που φτάνουν στο σημείο έρχονται αντιμέτωποι με παραστάσεις που Θα θυμούνται για πάντα. Μέσα και έξω από την κατεστραμμένη άτρακτο οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες είναι νεκροί. Σκοτώθηκαν ακαριαία. Ενώ η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα είναι η μόνη που από θάυμα επέζησε με σοβαρά κατάγματα. Το δυστύχημα βύθισε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πένθος και στοίχισε τη ζωή τεσσάρων έμπειρων αξιωματικών.

15 Σεπτεμβρίου 1994, Δράμα: Το τριμελές πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου με επιβαίνοντες άλλους 7 δασοκομάντος, είχε απογειωθεί μετά την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Περιστεριά του Αιγείρου Δράμας… Προσέκρουσε σε καλώδιο υψηλής τάσης και κατέπεσε σε βραχώδη περιοχή όπου συνετρίβη, με συνέπεια να σκοτωθούν και οι 10 επιβαίνοντες.

https://youtu.be/HZ6_qJ03130

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...