Κοινωνία

Πρόεδρος Αστυνομικών για το άσυλο: Μην τα περιμένουμε όλα από την αστυνομία

Την άποψη πως τα πανεπιστήμια χρειάζονται αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση και δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί το ήδη επικίνδυνο λειτούργημα του αστυνομικού με ένα νέο σκληρό καθήκον κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγ. Γερακαράκος για το άσυλο.

Απαντώντας στους προβληματισμούς των αστυνομικών η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε πως "εμείς δεν θέλουμε τους αστυνομικούς σε ρόλο μπαμπούλα. Ευχής έργο είναι να μην χρειαστεί ποτέ να εφαρμοστεί αυτό (σ.σ. επέμβαση αστυνομίας), δεν έχουμε όραμα αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Θέλουμε το πανεπιστήμιο να επιστρέψει σ’ αυτούς που ανήκει και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε".

Όπως επισήμανε ο κ. Γερακαράκος κατά τη διάρκεια ακρόασης των φορέων στις Επιτροπές της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών η κατάργηση του ασύλου πρέπει να συνδυαστεί με ουσιαστική, ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση των πανεπιστημίων, ενώ ζήτησε να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της αστυνομίας.

Εμείς υποστηρίζουμε ότι είναι καλό για τους φοιτητές σημείωσε ο συνδικαλιστής της αστυνομίας, αλλά υπογράμμισε πως "δεν θα εγκατασταθούμε στα πανεπιστήμια στη θέση των ταραχοποιών". Όπως είπε, δεν πρέπει να αντικατασταθεί με ένστολους φοιτητές η ελεύθερη διακίνηση, ενώ σημείωσε με νόημα πως η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ακαδημαϊκή ελευθερία προστατεύονται από μόνες τους "και όχι με καταδρομικού τύπου επεμβάσεις".

Ανέφερε ότι η εκκένωση πανεπιστημίων από ταραχοποιά στοιχεία μπορεί να γίνει και με βίαιο τρόπο, ευχήθηκε "να μην χρειαστεί να κληθούμε να παίξουμε τον απαρχαιωμένο ρόλο του μπαμπούλα, του καταστολέα".

Στα όσα ανέφερε ο κ. Γερακαράκος αναφέρθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο πολυνομοσχέδιο Παύλος Πολάκης λέγοντας: "Τι εμπόδιζε την αστυνομία να παρέμβει όλα αυτά τα χρόνια για το παρεμπόριο ή για τις έκνομες πράξεις γύρω από το ΑΠΘ; Ακούσαμε τι είπε και ο κ. Γερακαράκος, είπε ναι συμπονάμε κ.λπ. κ.λπ. αλλά μην μας βάλετε βάρδια γιατί αυτά είπε. Καταλαβαίνουν και οι αστυνομικοί πως αυτά δεν γίνονται με νόμους κυρία Κεραμέως".

Η υπουργός Παιδείας απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΠΟΑΣΥ διαβεβαίωσε ακόμα πως θα μεταφέρει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδη τις ανησυχίες για υποστελέχωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...