Κόσμος

Προς κλιμάκωση: Τουρκικό UAV πέταξε πάνω από την ρωσική βάση Khmeimim! - SAA και ΤΕΔ ετοιμάζονται για την απόλυτη σύγκρουση!

Στα άκρα πλέον η σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας. Πριν λίγες ώρες, τουρκικό μη επανδρωμένο όχημα εντοπίστηκε αρχικά να ίπταται στην πόλη Χαν Σέιχουν (Ιντλίμπ) προς την κατεύθυνση της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης "Hmeimim" (Λατάκια). Το UAV  προσπάθησε να κρύψει προσεκτικά την παρουσία του και δεν έδωσε καμία πληροφορία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Flightradar 24, το τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έφτασε στην περιοχή του οικισμού του Kirkat, άλλαξε απότομα την  διαδρομή του και ξαναγύρισε προς τον Χαν Σέιχουν, ωστόσο, μετά από κάποιο διάστημα το UAV εντοπίστηκε  στην περιοχή του χωριού Scalabia.

https://youtu.be/KLviNvfre7A

Την ίδια στιγμή ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι ο συριακός στρατός ετοιμάζεται  να εξαλείψει όλα τα τουρκικά σημεία παρατήρησης στη ζώνη του Ιντλίμπ, βάζοντας «φωτιά» στην περιοχή, ενώ χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες συγκεντρώνονται στα τουρκοσυριακά σύνορα μαζί με άρματα μάχης και αεροσκάφη F-16.

«Ο συριακός στρατός μπορεί να εξαλείψει τα τουρκικά σημεία παρατήρησης στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης του Ιντλίμπ, για να διακόψει τις προμήθειες των τρομοκρατικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή», δήλωσε ο βοηθός του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ, Μπουτσαίνα Σααμπάν σε συριακό  τηλεοπτικό σταθμό  Αλ Μαϊνταντέν.

«Το τουρκικό σημείο παρατήρησης στον οικισμό του Morek βρίσκεται υπό πολιορκία. Ο συριακός στρατός θα μπορέσει να εξαλείψει όλα τα τουρκικά σημεία παρατήρησης και τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Σαάμπαν.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία προμηθεύει τις τρομοκρατικές ομάδες συνεχώς με όπλα, κάτι που δεν θα μείνει αναπάντητο .

«Η Τουρκία δεν συμμορφώθηκε με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Αστάνα  και μετέτρεψε τα σημεία παρατήρησης σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την διανομή όπλων και  κατοχής των εδαφών μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτή τη βδομάδα, ο συριακός στρατός διεξάγει μια επιτυχημένη επιχείρηση στην επαρχία Hama, η οποία συνορεύει με το Ιντλίμπ  στα νοτιοδυτικά, καταλαμβάνοντας τη στρατηγική πόλη του Khan Sheikhoun και τα χωριά Kafr Zita, Ltamenah, Latmeen και Tal Fas. Το σημείο  Μορέκ, το οποίο φιλοξενεί το τουρκικό παρατηρητήριο, παραμένει μέχρι σήμερα αδρανής.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι δήλωσε ότι η Τουρκία θα διατηρήσει την παρουσία της στο παρατηρητήριο παρά την περικύκλωση του από τον συριακό στρατό.

Νυν υπέρ πάντων αγώνα δίνουν οι Σύροι για να διώξουν Τούρκους και Τζιχαντιστές από το έδαφος τους και να απελευθερώσουν πραγματικά την πολύπαθη χώρα τους , η οποία διάγει τα πάνδεινα εδώ και 9 χρόνια.

Ο Ερντογάν μεταβαίνει εκτάκτως στην Μόσχα για να πείσει τον Πούτιν για το δίκαιο των προσπαθειών του στην περιοχή, αλλά εκτιμάται ότι δεν θα καταφέρει και πολλά πράγματα.

Η ουσία για την Δαμασκό  από εδώ και στο εξής  είναι , το πώς θα εκδιώξει τον τουρκικό στρατό από το έδαφος της, διότι σημειωτέον οι Τούρκοι δεν έχουν σκοπό να ξεκουμπιστούν από την περιοχή στον αιώνα τον άπαντα, για αυτό και μία μελλοντική πολεμική ρήξη Τουρκίας και Συρίας είναι κάτι παραπάνω από πιθανή το επόμενο διάστημα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ