Αθλητισμός

Προκλητική "υποδοχή" των Τούρκων στον Ολυμπιακό: Ανήρτησαν πανό με το "1453" - "Φιέστα" ανθελληνισμού μέσα στην Πόλη

Μία ακόμη ευκαιρία να προκαλέσουν βρήκαν οι Τούρκοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, όταν ανήρτησαν ένα πανό με την ημερομηνία της άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις εξέδρες του “Fatih Terim Stadium”.

Οι πρώτες φωτογραφίες που βγήκαν το “Fatih Terim Stadium” πριν τη σέντρα του Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός έφεραν στο φως ένα προκλητικό πανό που σήκωσαν οι φίλοι των γηπεδούχων.

Συγκεκριμένα, το πανό των φίλων της Μπασακσεχίρ που τυχαίνει να είναι και η αγαπημένη ομάδα του Ερντογάν, ανέγραφε την χρονολογία 1453, δηλαδή την ημερομηνία άλωση της Κωνσταντινούπολης, δίπλα στο όνομα της ομάδας.

 

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα σε μια καυτή έδρα και έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση - O Mασούρας άνοιξε το σκορ στο 53' για τον Ολυμπιακό με εκπληκτική κεφαλιά - Ο Σα έπιασε πέναλτυ στο 92' που κέρδισε η  Μπασακσεχίρ μετά από χέρι του Μπρούνο

Πανέτοιμος να πάρει προβάδισμα πρόκρισης είναι ο Ολυμπιακός για το πρώτο ματς στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Μπασακσεχίρ, με τον Πέδρο Μαρτίνς να κρατάει μέχρι τελευταία στιγμή κλειστά τα χαρτιά του

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε φανερώσει τα πλάνα του για το ματς, δοκιμάζοντας διάφορα πράγματα για τον καταρτισμό της 11άδας και θολώνοντας τα νερά για τον Οκάν Μπουρούκ.

Αυτό που έχει ζητήσει, πάντως, από τους ποδοσφαιριστές του είναι να κρατήσουν την μπάλα όσο περισσότερο μπορούν, με υπομονή και καθαρό μυαλό, ενώ παράλληλα να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις στατικές φάσεις, προκειμένου να κρατήσουν το «0» και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ.

Δεδομένο είναι πως οι ερυθρόλευκοι διατηρούν προβάδισμα, αφού προέρχονται από δύο επίσημα παιχνίδια με την Πλζεν, σε αντίθεση με τους Τούρκους που θα μπουν σήμερα για πρώτη φορά στο γήπεδο σε επίσημο παιχνίδι.

olympiacos_basiksexir

Τελικά, ο  Πέντρο Μαρτίνς επέλεξε για την αρχική σύνθεση τον Σα στην εστία, τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη στον άξονα, τον Βαλμπουενά μπροστά τους, τον Μασούρα και τον Ποντένσε στις πτέρυγες και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν σημαντικές αλλαγές στην προβλεπόμενη σύνθεση για ακόμα μια φορά, αφού και στο παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία η μοναδική αλλαγή ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κι εν συνεχεία ο Μπα στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Μεριά δεν ήταν διαθέσιμος λόγω Copa Africa. Στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκη» τα πρόσωπα ήταν ακριβώς τα ίδια με το αποψινό παιχνίδι.

olympiacos_basiksexir5olympiacos_basiksexir3
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ