Κόσμος

Προκαλεί ο Τσελίκ: Σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο η παρουσία της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Σταθερά προκλητική παραμένει η Τουρκία αναφορικά με την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο και την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ .

Μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, τις προκλήσεις συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, σε συνέντευξή του.

Όπως υποστηρίξε «η παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ευθυγραμμισμένη με όλα τα άρθρα του Διεθνούς Δίκαιο», ενώ επανέλαβε την πρόταση της Άγκυρας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος σε κοινή συνέντευξή του με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους είχε υποστηρίξει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τη διερεύνηση των πόρων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Κανένα σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε και προσέθεσε «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με την ίδια αφοσίωση».

Μάλιστα δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «τα προβλήματα στην περιοχή προκαλούνται από τη λανθασμένη στάση των Ελληνοκυπρίων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης