Ρωσία

Προκαλεί δέος η υποβρύχια εκτόξευση ρώσικων πυρηνικών πυραύλων (βίντεο)

Την επιτυχημένη εκτόξευση των ικανών να μεταφέρουν 10 πυρηνικές κεφαλές έκαστος βαλλιστικών πυραύλων Bulava και Sineva από τα υποβρύχια Tula και Yuriy Dolgorukiy, επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 24 Αυγούστου, σ το πλαίσιο του μαχητικού εκπαιδευτικού πλάνου, εκτοξεύτηκαν επιτυχώς οι πύραυλοι Bulava και Sineva από τα στρατηγικά πυραυλικά υποβρύχια Tula και Yuriy Dolgorukiy, αντίστοιχα», σημείωσε το υπουργείο Αμύνης.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από πολική περιοχή στον Αρκτικό Ωκεανό και από τη Θάλασσα Μπάρεντς, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας. Οι στόχοι βλήθηκαν επιτυχώς, στις περιοχές Arkhangelsk και Kamchatka.


Πύραυλος Bulava έτοιμος για εκτόξευση από πυρηνικό υποβρύχιο

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο πύραυλος R-30 Bulava πρόκειται για βλήμα στερεών καυσίμων, που αναπτύχθηκε ταχύτατα για τα υποβρύχια Project 955.

Είναι σε θέση να μεταφέρει 10 πυρηνικές κεφαλές των 150 κιλοτόνων έκαστη, ενώ έχει εμβέλεια 8.000 χλμ.

https://youtu.be/RQw2ENh3eBc

https://youtu.be/eGdeCZMd-GU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...