Επιστήμες Υγείας

Ποτέ δεν είναι αργά για έναν υγιεινό τρόπο ζωής (ακόμη και μετά τα 50)

Οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και γυμνάζονται δυόμισι ώρες εβδομαδιαίως, είναι πιο πιθανό ν'αποφύγουν την οστεοπόρωση, σύμφωνα με μια έρευνα.

«Αν υπήρχε ένα μαγικό χάπι με το οποίο θα μέναμε νέοι, θα ήταν σίγουρα η άσκηση!». Αυτό υποστηρίζει η Julie Diamond, γυμνάστρια στο Λος Άντζελες και ιδιοκτήτρια του Julie Diamond Fitness. «Και, στα 50, αυτό το "μαγικό χάπι" μπορεί να μην σε κάνει να μοιάζεις 25 ετών, όμως μπορεί να κάνει το σώμα σου να αισθάνεται πιο κοντά στα 25». Ο πρωταρχικός λόγος για να εισάγουμε μια ρουτίνα γυμναστικής στην στη ζωή μας σε αυτή την ηλικία, είναι η υγεία των οστών μας. Οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και γυμνάζονται δυόμισι ώρες εβδομαδιαίως, είναι πιο πιθανό ν'αποφύγουν την οστεοπόρωση, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Mid-Life Health.

Η Diamond υποστηρίζει: «Ακόμη και μια μικρή δόση άσκησης μπορεί να' αποτρέψει -σε μεγάλο βαθμό- τους παράγοντες γήρανσης, συμπεριλαμβανομένου του στρες, της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη».

Για να εισαγάγεις αποτελεσματικά στη ζωή σου την άσκησης μετά τα 50, πρώτα θα πρέπει να εξετάσεις το σώμα σου. «Οι μύες και οι αρθρώσεις αρχίζουν να έχουν δυσκαμψία σε αυτή την ηλικία», λέει η Diamond. «Αν σου συμβαίνει αυτό, οι ασκήσεις στο νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα έτσι ώστε να προετοιμάσεις το σώμα σου για αερόβια άσκηση». Τα πλεονεκτήματα του αερόμπικ στο νερό είναι πολλά: όχι μόνο ενισχύει τα πόδια και τους μυς των ισχύων σου, αλλά παράλληλα σε κάνει πιο ευέλικτη και βοηθά την καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα. Σημαντικό επίσης είναι η καύση πολλών θερμίδων.

Ξεκίνα με ήρεμες ασκήσεις στο νερό και φτιάξε τη διάθεσή σου μια για πάντα!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...