Πολιτική

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε πέντε περιφέρειες

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και αύριο Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σε ετοιμότητα αναμένεται να είναι και τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αφού ο κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4).

Συγκεκριμένα, η επιφυλακή αφορά τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), καθώς και Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος).

Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει στη σχετική ενημέρωση των κρατικών υπηρεσιών, καθώς και των Περιφερειών και των Δήμων των ανωτέρω περιοχών, ώστε να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ταυτόχρονα συνιστά στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Τέτοιες ενέργειες είναι το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...