Κόσμος

Πολεμικές προετοιμασίες στην Τουρκία: Οι ΤΕΔ παρέλαβαν 40.000 τυφέκια MPT-76 - Έρχεται κλιμάκωση

Τουρκικές "πολεμικές" προετοιμασίες έχουμε εδώ και μεγάλο διάστημα, ειδικά  μετά και την προχθεσινή ανακοίνωση παράδοσης στις ΤΕΔ άνω των 40.000 αυτόματων τυφεκίων MPT-76.

Όλα αυτά την στιγμή που ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε με 80.000 στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μόνο για φέτος, με σκοπό εκτός όλων των άλλων και την πολεμική εξάσκηση των τουρκικών δυνάμεων ώστε να ευρίσκονται σε ετοιμότητα.

Αυτός είναι ο σκοπός της Άγκυρας, τόσο σε Συρία όσο και στο εσωτερικό στο οποίο έχει εξαπολυθεί κύμα εξουδετέρωσης Κούρδων ανταρτών, τους οποίους όσους και να εξουδετερώσουν οι ΤΕΔ, άλλοι τόσοι θα «βγουν» μετά από κάποιο διάστημα ξανά στην «παρανομία»,  λόγω του μεγάλου αριθμού τους και της απάνθρωπης μεταχείρισης τους από τις τουρκικές αρχές.  

Κύριος στόχος των Τούρκων είναι το Αιγαίο και η Κύπρος στην Α.Μεσόγειο λόγω των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, χωρίς  τα οποία η χώρα αυτή χάνεται τα επόμενα χρόνια.

Οι «προετοιμασίες» των Τούρκων για όλα τα ενδεχόμενα διακρίνεται από τις παραλαβές οπλικών συστημάτων και την δράση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.     

Ο αριθμός των τοπικά παραγόμενων τουφεκιών πεζικού που παραδόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανήλθε σε πάνω από 40.000, γράφει με στόμφο ο τουρκικός τύπος.

Από το 2017, η εταιρεία MKEK κατασκεύασε πάνω από 40.000 τυφέκια MPT-76, με 4.500 νέες παραδόσεις πρόσφατα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το MPT-76 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε τουρκική τεχνογνωσία χωρίς τεχνική υποστήριξη από το εξωτερικό τονίζει το άρθρο.

Το τυφέκιο έχει τη δυνατότητα να ρίχνει 650 βολές ανά λεπτό, ενώ πέτυχε σε όλες τις δοκιμασίες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμή λειτουργίας  σε κρύο και ζέστη, άμμο, βροχή και λάσπη.

Ζυγίζει περίπου τέσσερα κιλά (8,8 λίβρες) και έχει διάμετρο κάννης 7,62 mm με  δραστική  εμβέλεια 600 μέτρων.

Η Aselsan ανακοίνωσε πρόσφατα επίσης ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος επικοινωνιών, το οποίο προορίζεται για το υποβρύχιο τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξη. Πρόκειται για το πρώτο σύστημα επικοινωνιών υποβρυχίων, που αναπτύσσει η εταιρία. Το  σύστημα θα ενσωματωθεί και στα έξι υποβρύχια T-214, που ναυπηγούνται στην Γερμανία για λογαριασμό της Τουρκίας.

Η Τουρκία με την αποστολή επίσης σε πολύ συχνή αν όχι καθημερινή βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σαρώνει ολόκληρη την περιοχή από το Αιγαίο, μέχρι την Κύπρο και τη Συρία. Προσφέροντας ιδιαίτερα πολύτιμες πληροφορίες στα κέντρα λήψεως πολιτικών και στρατιωτικών αποφάσεων στην Άγκυρα. Με τη χρήση των drones η Τουρκία θέλει να γνωρίζει τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Ελλάδας και Κύπρου.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό γενικό επιτελείο και Τούρκος υπουργός αναφέρουν, «ότι οι ΤΕΔ διεξήγαγαν  80.570 αντιτρομοκρατικές πολεμικές επιχειρήσεις  εναντίον του εκτός νόμου κόμματος ΡΚΚ κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019», σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόυλου στις 22 Αυγούστου 2019.

Ως αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων, περίπου 635 Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ έχουν «εξουδετερωθεί», σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργού.

Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τις λέξεις "εξουδετερωμένες" στις ανακοινώσεις  τους για να υποδηλώσουν ότι οι εν λόγω Κούρδοι αντάρτες  είτε έχουν παραδοθεί είτε έχουν σκοτωθεί ή έχουν συλληφθεί.

«Καταπολεμάμε τον τρόμο του PKK εδώ και 40 χρόνια. Έχουμε εξουδετερώσει 635 PKK τρομοκράτες σε 80.570 επιχειρήσεις από την αρχή του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Σόυλου σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Πρόκειται για έναν μίνι-πόλεμο στο εσωτερικό της Τουρκίας εναντίον των σκληροτράχηλων Κούρδων ανταρτών, κατά τον οποίο οι Τούρκοι στρατιώτες, παρά τις σημαντικές απώλειες που έχουν, αποκτούν ανεκτίμητη εμπειρία διεξαγωγής επιχειρήσεων έρευνας και εξουδετέρωσης δυνάμεων, ενώ δοκιμάζονται στην πράξη πολλά δόγματα, σενάρια και συστήματα.

Αυτή η παράμετρος δεν πρέπει να διαφεύγει της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, διότι θα έχουμε προβλήματα στο εγγύς μέλλον με τους «απέναντι».

Η πολεμική εμπειρία αποτελεί πολύτιμο συστατικό σε οποιοσδήποτε ένοπλες δυνάμεις του κόσμου, για αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι απίστευτες  νίκες του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα κατά των πολλαπλάσιων Κινέζων, οφείλονταν σε μεγάλο ποσοστό στους εμπειροπολέμους στρατιώτες μας, οι οποίοι είχαν πολεμήσει πρωτύτερα στον ελληνικό εμφύλιο με τους  κομμουνιστές αντάρτες του ΕΑΜ και τους είχαν νικήσει.   

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...