Κόσμος

Ποδηλάτης έπιασε τα 280 χλμ./ώρα με τη βοήθεια μιας Porsche (βίντεο)

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Neil Campell είχε γράψει το όνομά του στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, επιταχύνοντας μέχρι τα 240 χλμ./ώρα πάνω σε ποδήλατο.

Έναν περίπου χρόνο μετά, ο Βρετανός ποδηλάτης σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, πιάνοντας τα 280,57 χλμ./ώρα. Όπως τότε, έτσι και τώρα, ο Campell χρησιμοποίησε μία Porsche Cayenne. Αυτή τη φορά το αυτοκίνητο ήταν μία Turbo S E-Hybrid.

Το όχημα επιλέχθηκε λόγω του όγκου και της δύναμης του κινητήρα. Το ειδικά κατασκευασμένο ποδήλατο από carbon, 3D εξαρτήματα και άλλα προηγμένα συνθετικά υλικά, το οποίο δημιουργήθηκε από τους ειδικούς της Moss Bikes, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να παραμένει σταθερό σε ταχύτητες 320 χλμ./ώρα και να αντέχει τις υψηλές πιέσεις.

Ο οδηγός του πανίσχυρου SUV επιτάχυνε μέχρι τα 240 χλμ./ώρα στη μεγάλη ευθεία, με τον Βρετανό να ρυμουλκείται από πίσω. Τότε, αποκόλλησε το ποδήλατο και άρχισε να κάνει πεντάλ όσο πιο γρήγορα και δυνατά μπορούσε, «κολλώντας» πίσω από την Cayenne προκειμένου να πάρει το slipstream και να μειώσει τις αντιστάσεις του αέρα.

Το ρεκόρ σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Elvington του Yorkshire, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

https://youtu.be/m1x7zoWMBsQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...