Μέση Ανατολή

Περίεργο περιστατικό στον Περσικό Κόλπο: Κατέπεσε αεροσκάφος F-4E Phantom II της ιρανικής ΠΑ - Παραμένουν άγνωστα τα αίτια

Η Πολεμική Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν αποδυναμώθηκε, όταν μαχητικό αεροσκάφος F-4E Phantom II κατέπεσε στο βόρειο δυτικό τμήμα της χώρας, σε μια περίοδο πρωτοφανούς έντασης στην περιοχή.

Στις 4 Αυγούστου 2019, περίπου στις 12:30 τοπική ώρα, ο αριθμός των μαχητικών F-4E Phantom II της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF) έγινε μικρότερος μετά την πτώση ενός F-4E που συνέβη κοντά στην παραλία Tangestan, βόρεια -δυτικά της εγχώριας βάσης της Τακτικής Αεροπορικής Βάσης Bushehr του Ιράν.

Ευτυχώς και τα δύο μέλη του πληρώματος κατάφεραν να εκτοξευθούν εγκαίρως, τα αλεξίπτωτα τους δούλεψαν και λίγο αργότερα βρισκόταν και οι δύο στη Γη με ασφάλεια.

Με τα γεγονότα στον Περσικό Κόλπο να διαδέχονται το ένα το άλλο, και με τις Ευρωπαϊκές Δυνάμεις να σκέφτονται στρατιωτική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, τα μαχητικά F-4E Phantom II πραγματοποιούν συχνά πτήσεις περιπολίας στην ευρύτερη περιοχή. Η συντριβή, της οποίας τα αίτια δεν είναι γνωστά, έρχεται εν μέσω εντάσεων στην περιοχή του Κόλπου μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Σήμερα, το πολεμικό αεριωθούμενο αεροσκάφος F-4E Phantom II της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ εξακολουθεί να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της IRIAF και έχει ως καθήκον να αναλάβει έναν αριθμό ρόλων για την άμυνα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Με το Ιράν βασιζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στους στόλους μαχητικών F-14 και MiG-29 που διαθέτει και στους επιφανειακούς αερόβιους συσσωρευτές για την προστασία του εναέριου χώρου από εχθρικά αεροσκάφη, τα «φαντάσματα» στην ιρανική υπηρεσία έχουν βρεθεί σε δεύτερο πολεμικό ρόλο.

Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις συμβατικές βομβαρδιστικές επιχειρήσεις σε επιτόπιους στόχους, όπως καταδεικνύουν οι επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που εδρεύουν στο Ιράκ, καθώς και οι αποστολές εναέριου ελέγχου πλοίων στον Περσικό Κόλπο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ