ΗΠΑ

«Πεδίο μάχης» οι ΗΠΑ: Επι ποδός για τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση

Οι αυτοκινητόδρομοι της πόλης Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, οι θαλάσσιοι λιμένες, ο εναέριος χώρος και οι σιδηρόδρομοι, θα θυμίζουν πεδία μάχης καθώς θα αποτελούν μέρος μιας μεγάλης στρατιωτικής άσκησης των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Η άσκηση στην περιοχή του Τσάρλεστον ονομάστηκε «Dragon Lifeline». Σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανών αξιωματούχων η άσκηση θα περιλαμβάνει περισσότερους από 200 στρατιώτες από περισσότερους από 114 στρατιωτικούς τομείς εργασίας. Περιλαμβάνει επίσης δεκάδες Humvees, πλοία και αεροπλάνα που φθάνουν στην περιοχή.

Η άσκηση, όπως αναφέρει το Onalert.gr επικαλούμενο το Military Times, θα  ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα με μια μαζική συνοδεία στρατιωτών από το Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας που ταξίδευαν πάνω από 200 μίλια στην Κοινή Βάση Τσάρλεστον. Η συνοδεία περιλαμβάνει ρυμουλκούμενα, μονάδες ψύξης και εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών.

Την Τρίτη, οι στρατιώτες θα εκφορτώσουν και θα φορτώσουν εκ νέου τον εξοπλισμό στα λιμάνια και στους σιδηροδρόμους του Τσάρλεστον κοντά στον Σταθμό Ναυτικών Όπλων. Την Τετάρτη, αεροσκάφη C-17 από το Τσάρλεστον θα πετάξουν τον εξοπλισμό πίσω στο Fort Bragg. Την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα της επιχείρησης, θα γίνουν ασκήσεις ναυσιπλοΐας στην  Βάση Langley-Eustis στη Βιρτζίνια.

άσκηση

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια. Το 2018, μεταξύ 30 Ιουλίου και 3 Αυγούστου, οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν τις ράγες γύρω από τον Σταθμό Ναυτικών Όπλων για να εξασκήσουν εξοπλισμό φόρτωσης και εκφόρτωσης. Πέρυσι, περίπου 127 οχήματα πέρασαν από το Bragg στην Κοινή Βάση Τσάρλεστον, σύμφωνα με τον παρατηρητή του Fayetteville. Η συνοδεία σταμάτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα πυροβόλα όπλα της Εθνικής Φρουράς στο Dillon και στο Manning για ανεφοδιασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ