Κόσμος

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Σάλκε μετά από ρατσιστικό σχόλιο

Ο πρόεδρος της Σάλκε, Κλέμενς Τόνιες, παραιτήθηκε της θέσης του για περίοδο τριών μηνών μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, λόγω των ρατσιστικών σχολίων που έκανε την περασμένη εβδομάδα.

Ο δισεκατομμυριούχος Τόνιες, που είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας επεξεργασίας κρέατος, είπε σε συνέδριο την περασμένη εβδομάδα ότι αντί να αυξηθούν οι φόροι για την προστασία του περιβάλλοντος, θα πρέπει να κατασκευαστούν περισσότεροι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αφρική.

«Τότε οι Αφρικανοί θα σταματήσουν να κόβουν δένδρα και να παράγουν μωρά όταν νυχτώνει» δήλωσε ο Τόνιες στην ομιλία του στο Πάντερμπορν.

Τα σχόλιά του πυροδότησαν αμέσως ένα κύμα αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών πρώην παικτών της Σάλκε, ενώ άλλοι ζητούσαν άμεσα την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, μιας ομάδας που έχει μια από τις μεγαλύτερες και πιο αφοσιωμένες βάσεις οπαδών στην Γερμανία.

«Είμαι άφωνος» δήλωσε ο γεννημένος στην Γκάνα και πρώην παίκτης της εθνικής Γερμανίας και της Σάλκε, Τζέραντ Ασαμόα. «Τα σχόλιά του με εξέπληξαν, με συγκλόνισαν και με τραυμάτισαν. Προσβάλλει και εμένα αλλά και πολλούς άλλους».

Ο Τόνιες έσπευσε να δηλώσει δημοσίως συγγνώμη λέγοντας ότι τα σχόλιά του ήταν λανθασμένα και ακατάλληλα, και δήλωσε σύμμαχος της ομάδας του στον αγώνα κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το διοικητικό συμβούλιο της Σάλκε συναντήθηκε αργά χθες την Τρίτη με τον Τόνιες και μετά από τετράωρη συζήτηση απέρριψε τις αξιώσεις περί ρατσισμού αλλά τόνισε πως ο Τόνιες είχε παραβιάσει τους κανόνες της ομάδας κατά των διακρίσεων.

«Αποδέχθηκε αυτή την παραβίαση και εξέφρασε και πάλι τη λύπη του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Τόνιες ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου για περίοδο τριών μηνών» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση η ομάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές