Κοινωνία

Παράνομο αλκοόλ σε μπαρ της Κρήτης

Στο στόχαστρο ελέγχων από τους Ράμπο εκτός από καταστήματα και εργοστάσια και τα νυχτερινά μαγαζιά.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την υπόθεση των «μαϊμού» προϊόντων που αποκαλύφθηκαν σε αποθήκη επί της εθνικής οδού Ηρακλείου-Μοιρών. Την ίδια ώρα, τόνους λαθραίου αλκοόλ στην Κρήτη έφεραν στο φως οι σαρωτικοί έλεγχοι που πραγματοποιούν τα τελευταία 24ωρα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο νησί.

Οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν επιδοθεί σε μπαράζ ελέγχων, “χτενίζοντας” τις τουριστικές περιοχές του νησιού για φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και παρεμπόριο, με τις προσπάθειές τους να συνεχίζονται ακατάπαυστα.

Τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων είναι εντυπωσιακά, καθώς έχουν εντοπιστεί τόσο μεγάλες ποσότητες απομιμητικών προϊόντων όσο και λαθραίου αλκοόλ, το οποίο διακινούνταν από λαθρεμπορικά κυκλώματα και κατέληγε στα ράφια νυχτερινών μαγαζιών αλλά και χώρων εστίασης.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση με τα παράνομα είδη ένδυσης, η έφοδος των “ράμπο” της εφορίας αποκάλυψε απίστευτες ποσότητες “μαϊμού” επώνυμων προϊόντων ένδυσης για όλες τις ηλικίες και για τα δύο φύλα, τα οποία επρόκειτο να βγουν στις βιτρίνες των καταστημάτων, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στην οικονομία αλλά και δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Η μεγάλη επιχείρηση ειδικού κλιμακίου από την Αθήνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εξελίχθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα το βράδυ της Πέμπτης, με τους υπαλλήλους του κλιμακίου να περνούν ολόκληρη τη νύχτα μέσα στην αποθήκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταγραφή και κατάσχεση του εμπορεύματος “μαϊμού” προϊόντων, για τη μεταφορά των οποίων χρειάστηκαν 7 κοντέινερ.

Ως χονδρέμπορος συνελήφθη ένας Αθηναίος, που είχε στήσει επιχείρηση παραεμπορίου πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου, στον οποίο η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες. Οι δεκάδες ποσότητες “μαϊμού” επώνυμων προϊόντων ένδυσης θα κατέκλυζαν την αγορά και θα κατέληγαν κυρίως σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα.

Η μεγάλη επιχείρηση του ειδικού κλιμακίου από την Αθήνα τού Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο νησί μας πραγματοποιήθηκε αφού πρώτα το Σώμα είχε “ξεσκονίσει” τη δραστηριότητα του Αθηναίου επιχειρηματία-εμπόρου, ο οποίος φαινόταν ότι διακινεί πολύ μεγάλες ποσότητες απομιμήσεων ρούχων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μάλιστα, βρέθηκαν παραστατικά που οδήγησαν τις διωκτικές Αρχές στο σημείο όπου βρίσκεται η αποθήκη, στην οποία φυλάσσονταν τα εμπορεύματα- “μαϊμού” . Η έφοδος των διωκτικών Αρχών έγινε στην αποθήκη, την οποία έκαναν “φύλλο και φτερό”. Το τεράστιο εμπόρευμα, μάλιστα, χρειάστηκε να μεταφερθεί με νταλίκες στο Τελωνείο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί ήδη στην Αθήνα, καθώς εκεί πρέπει να γίνει η διαδικασία πιστοποίησής τους από τις εταιρείες και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στην καταστροφή.

«Φέσι» και στη ΔΕΗ
Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, στην οποία βρέθηκαν τα “μαϊμού” είδη ρουχισμού, δήλωσε πως ο Αθηναίος επιχειρηματίας που νοίκιαζε τον χώρο τού είχε αφήσει μεγάλο “φέσι”, καθώς για πολύ καιρό δεν πλήρωνε τα ενοίκια, ενώ την ίδια στιγμή κανείς δε γνώριζε το τι γινόταν μέσα στον αποθηκευτικό αυτό χώρο, με το όλο παραεμπόριο να αποκαλύπτεται ύστερα από την έφοδο και την άμεση επέμβαση των Αρχών.

Συγκεκριμένα, ο Αθηναίος επιχειρηματίας, πέρα από τα χρήματα που κέρδισε εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, άφησε και “φέσι” περίπου 35.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της αποθήκης, στην οποία βρέθηκαν τα “μαϊμού” είδη ρουχισμού. “Φέσι” όμως περίπου 9.000 ευρώ έχει αφήσει και στη ΔΕΗ, και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως, αφού η Επιχείρηση έκοψε το ρεύμα στην αποθήκη, ο Αθηναίος επιχειρηματίας, που είχε απλώσει τα δίκτυα του σε ολόκληρη τη χώρα, προμηθεύτηκε γεννήτριες, με τις οποίες συνέχιζε απτόητος την παράνομη δραστηριότητά του.

Μεγάλες ποσότητες λαθραίου αλκοόλ
Στο στόχαστρο όμως των ελεγκτικών Αρχών, εκτός από καταστήματα και εργοστάσια, μπήκαν και τα νυχτερινά μαγαζιά. Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ προέκυψε πως σε μεγάλα μπαρ και κέντρα διασκέδασης πωλούταν αλκοόλ το οποίο ήταν προϊόν λαθρεμπορίου, καθώς η αγορά του δε συνοδευόταν από τα απαραίτητα φορολογικά παραστατικά.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν στη λίστα των καταστημάτων που εμπορεύονταν λαθραίο αλκοόλ να βρίσκεται και ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Χερσονήσου, το οποίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζει από κόσμο.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους, πολλά μπαρ και κέντρα διασκέδασης είχαν αγοράσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ από παράνομες πηγές χωρίς καμία απόδειξη. Ήδη έχουν κατασχεθεί ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες. Δε σημαίνει πως το αλκοόλ αυτό ήταν απαραίτητα νοθευμένο, αλλά σίγουρα, όπως τονίζεται, ήταν παράνομο. Το αν ήταν και νοθευμένο μένει να φανεί από τους ελέγχους που πρόκειται να γίνουν στις ποσότητες που κατασχέθηκαν, με τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ στο νησί να συνεχίζονται...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...