Κόσμος

Πέθανε ο Ντέιβιντ Κοχ, μεγιστάνας στον τομέα της ενέργειας και χρηματοδότης των Ρεπουμπλικανών

Ο Ντέιβιντ Κοχ πέθανε σε ηλικία 79 ετών. Ήταν δισεκατομμυριούχος, μεγιστάνας στον τομέα της ενέργειας και γνωστός χρηματοδότης ρεπουμπλικάνων πολιτικών στις ΗΠΑ.

Ο επιχειρηματίας Ντέιβιντ Κοχ πέθανε σε ηλικία 79 ετών, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, με ανακοίνωση του αδελφού του.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας, Koch Industries, ήταν πολιτικά συντηρητικός και ταυτόχρονα γνωστός για τη δραστηριοποίησή του ενάντια στον Τραμπ.

«Με βαθιά καρδιά ανακοινώνω την απώλεια του αδελφού μου Ντέιβιντ. Όποιος εργάστηκε με τον Ντέιβιντ βίωσε σίγουρα τη γιγαντιαία του προσωπικότητα και το πάθος του για τη ζωή», έγραψε ο Τσαρλς Κοχ, προσθέτοντας ότι ο αδελφός του έδινε μάχη με τον καρκίνο του προστάτη για 27 χρόνια.

Ο Ντέιβιντ Κοχ είχε αποσυρθεί από την εταιρεία Koch Industries καθώς και από άλλες θέσεις που κατείχε λόγω του προβλήματος υγείας.

Ο αδελφός του, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, εξηγεί ότι ο συνδυασμός πολύ καλών γιατρών και εξαιρετικών φαρμάκων και «το πείσμα του» τον κράτησαν στη ζωή παρά τον καρκίνο.

Το περιοδικό Forbes πρόσφατα είχε τοποθετήσει τον Κοχ στην 11η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με συνολική καθαρή αξία περίπου 42,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μαζί με τον αδελφό του είχαν δώσει τουλάχιστον 889 εκατομμύρια δολάρια για πολιτικές εκστρατείες, στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2016, όντας και οι δύο γνωστοί υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ