Ρωσία

Ο Πούτιν φόρεσε δερμάτινα, καβάλησε μηχανή και γιόρτασε με τους «Λύκους της Νύχτας» στην Κριμαία

Την ώρα που στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις διεξάγονταν μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, το περασμένο Σάββατο, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε βόλτες στην Κριμαία πάνω σε μία μηχανή Ural, συντροφιά με τους εθνικιστές μοτοσικλετιστές «Λύκους της Νύχτας» (Νότσνιε Βόλκι). 

Σύμφωνα με το euronews και άλλα διεθνή ΜΜΕ, ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Σεβαστούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στις ετήσιες εκδηλώσεις της λέσχης μοτοσικλετιστών, τα μέλη της οποίας συγκαταλέγονται στους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Πούτιν. Φέτος, οι μακρυμάλληδες «σύμμαχοι» του Ρώσου προέδρου επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους στην Κριμαία, την προσάρτηση της οποίας από τη Ρωσία είχαν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις.

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται με δερμάτινο μπουφάν, να καβαλάει χωρίς κράνος μια μηχανή Ural και να φωτογραφίζεται χαμογελαστός με τον αρχηγό της εθνικιστικής ομάδας, Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ, τον επονομαζόμενο και «Χειρουργό».


What protests? Putin rides with Night Wolves bikers in Crimea

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα μέλη της λέσχης στη Σεβαστούπολη, ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τους «Λύκους της Νύχτας» επειδή «δίνουν ένα άριστο παράδειγμα στους νέους της χώρας». Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει λάβει κατά καιρούς σημαντικές επιχορηγήσεις από το ρωσικό κράτος, για τη δημιουργία κέντρων νεότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας, τα οποία προωθούν τα πατριωτικά και χριστιανικά ήθη, αλλά και τις «αρχές» της κυβέρνησης Πούτιν.

Ενώ ο Πούτιν φωτογραφιζόταν περιχαρής με τους «λύκους» του, στη Μόσχα διεξαγόταν «η μεγαλύτερη διαδήλωση από το 2011» σύμφωνα με ανεξάρτητους παρατηρητές. Όπως αναφέρει το BBC, περίπου 60.000 άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της ρωσικής πόλης, απαιτώντας δίκαιες και αμερόληπτες εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Παρόλο που οι διοργανωτές της κινητοποίησης είχαν λάβει την απαιτούμενη άδεια για τη διαξαγωγή της, αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν όταν απομακρύνθηκαν από το κυρίως σώμα του συλλαλητηρίου. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία δύο Σάββατα, είχαν σημειωθεί εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις που δεν είχαν λάβει την απαιτούμενη άδεια από το κράτος.

Η διαδήλωση του Σαββάτου ήταν η πέμπτη που πραγματοποιείται τον τελευταίο μήνα, με τη δυσαρέσκεια του κόσμου να αυξάνεται λόγω του αποκλεισμού πολιτικών της αντιπολίτευσης από τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Η αστυνομική βία που έχει χρησιμοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στις κινητοποιήσεις του κόσμου έχει οξύνει τα πνεύματα, και πολλοί πιστεύουν ότι η ένταση μεταξύ κράτους και διαδηλωτών πρόκειται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

putin-leather-4
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...