ΗΠΑ

Ο Μπόλτον κατηγορεί την Κίνα: «Το κινεζικό αεροσκάφος μοιάζει πολύ με το F-35 γιατί είναι το F-35"

Ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, κατηγόρησε ευθέως την Κίνα ότι έκλεψε τα σχέδια των αμερικανικών μαχητικών F-35.

Ομοιότητες μεταξύ των κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών και των κινεζικών μαχητικών εντόπισε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.

Μάλιστα έκανε λόγο για κλοπή του σχεδίου τους.

«Το κινεζικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς μοιάζει πολύ με το F-35, επειδή είναι το F-35, απλά το έκλεψαν», δήλωσε ο Μπόλτον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο την Τετάρτη.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το F-35 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας την οποία, όπως είπε, κάνει για δεκαετίες η Κίνα.

«Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν σημαντικές διαφορές γύρω από το εμπόριο τώρα. Δεν είναι μόνο η ανισορροπία των εξαγωγών και των εισαγωγών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας [...] Έχει να κάνει με τους θεμελιώδεις λόγους για τους οποίους υπάρχει αυτή η ανισορροπία».

Το Πεκίνο δεν έχει ακόμη απαντήσει στους παραπάνω ισχυρισμούς.

Στις αρχές του μήνα, ο Μπόλτον ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία είχε «κλέψει» την αμερικανική τεχνολογία που σχετίζεται με την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ