Περιβάλλον

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» και... Η μελλοντική χωματερή (βίντεο)

Οι ντιζάινερ από την Αυστραλία Τομ Γουίτι (Tom Whitty) και Άλεξ Γουάντελτον (Alex Wadelton) αντιπαλεύουν τον περιβαλλοντικό εφιάλτη που αντιπροσωπεύουν τα συλλεκτικά πλαστικά παιχνίδια με μια εκστρατεία στην οποία έδωσαν το όνομα «Η μελλοντική χωματερή».

Πήραν από το πολυκατάστημα Woolworths παιχνίδια εμπνευσμένα από τον «Βασιλιά των Λιονταριών» και αναδημιούργησαν κλασικές σκηνές από την ταινία. Όμως, αντί να δείξουν τα ζώα με φόντο την αφρικανική σαβάνα τα τοποθέτησαν σε μια χωματερή. Λες και εκεί θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους έως ότου τελικά αποσυντεθούν μετά από εκατοντάδες χρόνια.

«Κατ’ αρχάς, ο χειρισμός των αυστραλιανών οικογενειών να αυξήσουν την κατανάλωσή τους είναι κάτι ηθικά αμφισβητήσιμο» δηλώνει ο Γουίτι.

«Για εκατοντάδες χρόνια, αυτά τα παιχνίδια θα παραμείνουν σύμβολο της επιχειρηματικής απληστίας και της εγκατάλειψης της περιβαλλοντικής ευθύνης. Θα γυρίζει στον τάφο του ο Μουφάσα» προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο Άλεξ Γουάντελτον τονίζει πως «ως πατέρας, βλέποντας αυτού του τύπου προώθηση του πλαστικού με κάνει να ανατριχιάζω. Με την υγεία του πλανήτη μας να είναι στην κόψη του ξυραφιού, το να ωθείς αυτά τα πλαστικά παράσιτα στο οικοσύστημα είναι ηθικά κατακριτέο.

Και δίνει στα παιδιά μας ένα κακό μάθημα, ότι είναι εντάξει να εγκαταλείπεις την περιβαλλοντική ευθύνη χάρη της βραχυπρόθεσμης ικανοποίησης. Ελπίζουμε να μπορέσει να ενωθεί όλη η χώρα για να επιβάλει τον τερματισμό αυτού του τύπου προώθησης προϊόντων, όπως η δύναμη του κόσμου έβαλε επίσης τελεία στις πλαστικές σακούλες στα σουπερμάρκετ».

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία μπορεί να κοινοποιήσει τις εικόνες και να υπογράψει το αίτημα της καμπάνιας το οποίο ξεκίνησε ο Αυστραλιανός σταρ του YouTube, Nat Tran. Και αν έχει πλαστικά παιχνίδια τα οποία επιθυμεί να ανακυκλώσει, ας επισκεφθεί τον ιστότοπο (η Woolworths παραλαμβάνει για ανακύκλωση έως τις 31 Οκτωβρίου).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ