Πατριαρχεία

Ο αγιοταφίτης που περιθάλπει τους ασθενείς αδερφούς του και όχι μόνο

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη ζει στην έρημο του Ιορδάνη όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του, προσπαθώντας όλα αυτά τα χρόνια να προστατεύσει την περιουσία του Πατριαρχείου αλλά και να δημιουργήσει με τη βοήθεια του Θεού μια όαση για τους επισκέπτες αλλά και για τους ασθενείς και τους οδοιπόρους. Έναν τόπο ανάπαυσης και προσευχής.

Ο ηγούμενος της Μονής του Αγίου Γερασίμου χρόνια τώρα περιθάλπει ακόμη και τους ηλικιωμένους αγιοταφίτες, τους ασθενείς αλλά και όσους για κάποιο λόγο βρέθηκαν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια να περιμένουν το έλεος του Κυρίου μέχρι να κλείσουν τα μάτια τους.

Ο Γέροντας Χρυσόστομος ήταν αυτός που φρόντιζε το Μακαριστό Γέροντα Γεράσιμο, ηγούμενο της Μονής του Σαραντάριου όρους που κοιμήθηκε εν Κυρίω την περασμένη Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.

Πριν ακόμη χρειαστεί την φροντίδα των ανθρώπων ο ηγούμενος του Σαραντάριου όρους, έμενε στο Μοναστήρι του αλλά τον τελευταίο καιρό δεν μπορούσε να φροντίσει τον εαυτό του και για αυτό ο Γέροντας Χρυσόστομος εξασφάλισε τα πάντα γι αυτόν, την τροφή, τα φάρμακα, την ασφάλεια. Όταν όμως πια δεν μπορούσε να μείνει στην απότομη βουνοκορφή, τον πήρε στο μοναστήρι του και τον είχε κοντά του μέχρι που έκλεισε τα μάτια του.

Ακριβώς το ίδιο έχει κάνει και με την φροντίδα του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, που πια δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και να φροντίσει τον εαυτό του αλλά ούτε και να μείνει στο κελί του, στο Πατριαρχείο, όπως έμενε τόσα χρόνια.

Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τον Γέροντα Χρυσόστομο να φροντίζει τους ασθενείς και ανήμπορους αδελφούς του έχει συγκινήσει τον κόσμο, ο οποίος στέλνει χιλιάδες μηνύματα με όλους τους τρόπους στον Γέροντα για να του ευχηθούν καλή δύναμη για το έργο του και την αγάπη που δίνει στους αδελφούς του.

Ο Γέροντας Χρυσόστομος είναι απο μικρό παιδί στην έρημο της Ιουδαίας και με κίνδυνο της ζωής του φυλάει το μοναστήρι του το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στην αγία γη.

Όταν εφτασε εκεί το μόνο που βρήκε ήταν χαλάσματα και ερείπια, απομεινάρια του πολέμου και των επιδρομών.
Για να το αναστηλώσει και να το κάνει σήμερα μία όαση όπως έγινε πέρασε πολλά και πάλεψε σκληρά.

Πολλές φορές έφαγε ξύλο από τους στρατιώτες διότι πίστευαν ότι στο μοναστήρι του κρυβόταν αντάρτες.
Ο πατέρας των φτωχών όπως τον αποκαλούν σήμερα , θρέφει και συντηρεί φτωχές οικογένειες από την Ιεριχώ ενώ πολλοί από την Ελλάδα και την Κύπρο τον επισκέπτονται για να τον ενισχύσουν στο έργο του.

Ο γέροντας Χρυσόστομος όμως βοηθάει και τα υπόλοιπα μοναστήρια που βρίσκονται στους αγίους τόπους ενώ φιλοξενεί και εκατοντάδες κόσμου που καταφθάνουν εκεί.

www.ope.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ