Περιβάλλον

Οι «πυρακτωμένοι γίγαντες» της Αθήνας - Θερμική απεικόνιση με drone (βίντεο)

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα που κατέγραψε με θερμική κάμερα η ομάδα Up Drone στη Λεωφόρο Κηφισίας με τις θερμοκρασίες στα περισσότερα σημεία να ξεπερνούν τους 60 βαθμούς Κελσίου.

Ο ειδικός εξοπλισμός του drone κατέγραψε τις θερμοκρασίες που αναπτύσσουν τόσο τα κτίρια όσο και οι δρόμοι επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Σύμφωνα με την ομάδα γνωστά κτίρια της περιοχής, κάτω από τον καυτό ήλιο, όπως το μέγαρο του ΟΤΕ ήταν από τα οικοδομήματα που «άντεξαν» τον καυτό ήλιο και επέδειξαν καλή συμπεριφορά καθώς η θερμοκρασία που ανέπτυξε στην επιφάνειά του δεν ξεπέρασε του 35 βαθμούς Κελσίου.

Από την άλλη μεριά το Atrina,  -το τρίτο ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα-, ενώ η βορινή πλευρά του έδωσε θερμοκρασίες περίπου 35 βαθμών Κελσίου,  η νότια πλευρά του ανέπτυξε υψηλές θερμοκρασίες.

Αντίθετα σε ορισμένα άλλα κτίρια και ειδικότερα σε ταράτσες όπου λειτουργούσαν κλιματιστικά καταγράφηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες όπου έφτασαν έως και 70 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο: Οι πυρακτωμένοι γίγαντες της Λεωφόρου Κηφισίας

https://youtu.be/p7LPjRDc9AI

https://youtu.be/dK8x6gpmSPY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...