Κυβέρνηση

Οδηγοί λεωφορείων αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία γυρίζουν στο τιμόνι

Τον δρόμο για τον... ΟΑΣΑ παίρνουν εκ νέου 30 υπάλληλοι του Οργανισμού, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία. Πρόκειται κυρίως για οδηγούς λεωφορείων οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τους κόλπους του ΟΑΣΑ προκειμένου να «εξυπηρετήσουν» τις ανάγκες πολιτικών, οι οποίοι δεν εξελέγησαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Στόχος είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού, ο οποίος παλεύει με τις ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε πόρους. Με εντολή του υφυπουργού Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη αποφασίστηκε ο «επαναπατρισμός» των 30 αυτών ατόμων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν ξανά πίσω από το τιμόνι προκειμένου να ενισχυθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των συγκοινωνιακών φορέων.

Την ίδια στιγμή, κάποια επιδημία φαίνεται ότι έχει προσβάλει μεγάλη μερίδα εργαζομένων στις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), οι οποίοι «πέφτουν σαν τις μύγες» από διάφορες... ασθένειες. Το μεγάλο κύμα αναρρωτικών αδειών που παρατηρείται αυτό το διάστημα έχει προκαλέσει υποψίες στο υπουργείο Υποδομών. Ετσι προχωρά στην ενεργοποίηση δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου στην εταιρεία, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ορθότητα των αναρρωτικών αδειών. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή διαπιστωθεί κάποια παρατυπία, θα ληφθούν από τις ΟΣΥ τα απαιτούμενα πειθαρχικά μέτρα. Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ (κ. Σκουμπούρης και κ. Αθανασόπουλος) με στόχο τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των πολιτών. Επανέρχεται, όπως αποφασίστηκε, ο θεσμός των εκδοτηρίων τα οποία στην πλειονότητά τους είχαν καταργηθεί, ελλείψει προσωπικού.

Ειδικότερα ενισχύονται με περισσότερες βάρδιες εκείνα που λειτουργούν ακόμα, ενώ επαναλειτουργούν ορισμένα από τα εκδοτήρια που είχαν κλείσει σε σταθμούς του μετρό με υψηλή τουριστική και όχι μόνο κίνηση. Μεταξύ των σταθμών που θα διαθέτουν πλέον ενισχυμένο προσωπικό στα εκδοτήρια θα είναι οι σταθμοί «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι», «Θησείο», «Σύνταγμα» και «Σταθμός Λαρίσης». Σημειώνεται ότι η κατάργηση των εκδοτηρίων αποτελούσε απόφαση της προηγούμενης διοίκησης του υπουργείου Υποδομών, καθώς είχε κριθεί ότι η πλήρης ενεργοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου καθιστούσε περιττά τα εκδοτήρια. Ωστόσο, τόσο ξένοι επισκέπτες όσο και συστηματικοί χρήστες των συγκοινωνιών έχουν πολλάκις εκφράσει την ανάγκη εξυπηρέτησης από φυσικά πρόσωπα, χωρίς αυτό να είναι εφικτό μέχρι πρότινος.

Ενα βήμα πιο κοντά στο θέμα της αστυνόμευσης των αστικών συγκοινωνιών φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον ο ΟΑΣΑ μετά τη συνεννόηση του υπουργείου Μεταφορών με του Προστασίας του Πολίτη. Ζητήθηκε από τον ΟΑΣΑ η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διαδικασία ελέγχου εισιτηρίων ώστε να αποτρέπονται τυχόν διαπληκτισμοί. Επίσης, εξετάζεται ο περαιτέρω εμπλουτισμός των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο από την άνοιξη του 2020. Αμεσα ξεκινά σχετική συνεννόηση με τα τραπεζικά ιδρύματα.

www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...