Κόσμος

«Ξαναχτύπησε» ο Γάλλος Σπάιντερμαν - Σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ με μήνυμα ειρήνης (βίντεο)


Ο «Γάλλος Σπάιντερμαν», όπως είναι γνωστός ανά την υφήλιο ο διάσημος αναρριχητής Αλέν Ρομπέρ, σκαρφάλωσε σε έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ με στόχο να προωθήσει ένα μήνυμα ειρήνης και μια έκκληση για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης.

Ο 57χρονος άπλωσε ένα πανό που απεικόνιζε τις σημαίες του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας και μια χειραψία στα χρώματα της ασιατικής χώρας και της ημιαυτόνομης πόλης.

Πολίτες του Χονγκ Κονγκ παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια του «Γάλλου Σπάιντερμαν» / Φωτογραφίες:
Πολίτες του Χονγκ Κονγκ παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια του «Γάλλου Σπάιντερμαν».

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία του μετά την παράδοση της κυριαρχίας του το 1997 από το Λονδίνο στο Πεκίνο. Οι κινητοποιήσεις ακολουθούνται όλο και συχνότερα από συγκρούσεις ανάμεσα σε μικρές ομάδες διαδηλωτών και τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των ταραχών και συνιστούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ από το 2012 που ανέβηκε στην εξουσία.

Διεθνή πρακτορεία και ασιατικά δίκτυα κάλυψαν την αναρρίχηση του Γάλλου Σπάιντερμαν στον ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ
https://www.youtube.com/embed/A28Ygbl7XzA

Όπως και σε προηγούμενες αναρριχήσεις του σε ορισμένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου -μεταξύ των οποίων στην κορυφή του ύψους 829 μέτρων Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι και στο ύψους 443,2 μέτρων Empire State Building στη Νέα Υόρκη- ο Γάλλος Σπάιντερμαν δεν χρησιμοποίησε ούτε αυτή τη φορά σκοινιά. Όπως δήλωσε, με την αναρρίχησή του στον ουρανοξύστη των 68 ορόφων Cheung Kong Center απέβλεπε στο να απευθύνει «μια επείγουσα έκκληση για ειρήνη και διαβουλεύσεις μεταξύ του λαού του Χονγκ Κονγκ και της κυβέρνησής τους». «Ίσως αυτό που κάνω μπορεί να εκτονώσει λίγο την κατάσταση και να φωτίσει κάποια πρόσωπα με χαμόγελα. Αυτό τουλάχιστον ελπίζω», είπε. Αλλά δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με την ενέργειά του. Ο Κινέζος αντιφρονών καλλιτέχνης Badiucao, που ζει στην Αυστραλία, σχολίασε στο Twitter: «Θέλεις στ’ αλήθεια να σφίξεις το χέρι χασάπηδων και δικτατόρων;»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ