Κόσμος

Ξένος Τύπος: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα

Οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, εκτός από το εσωτερικό, απασχόλησαν έντονα και την διαθνή ειδησεογραφία.

Στην ενημέρωση του Σαββάτου το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε πως από τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασαν 59 δασικές περιοχές.

Για την κατάσβεση τους  επιχείρησαν συνολικά: 459 πυροσβέστες, 204 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και επτά PZL. Βοήθησαν 16 υδροφόρεςτων Περιφερειών και των Ο.Τ.Α. ένα ελικόπτερο του στρατού καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Bloomberg:  Η Πυροσβεστική σε κόκκινο συναγερμό καθώς μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές

Δεκάδες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα κατά το σαββατοκύριακο, αποτέλεσμα των επίμονων ισχυρών ανέμων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εκκενώθηκαν προσωρινά χωριά και κατασκηνώσεις, αλλά δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Πυροσβεστική. Οι πυρκαγιές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο με τη χρήση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, επιπροσθέτως των εκατοντάδων πυροσβεστών και εθελοντών, όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα. Το ανώτατο επίπεδο συναγερμού – κόκκινο – είναι σήμερα σε ισχύ στο μεγαλύτερο μέρος της Ν. Ελλάδας, σύμφωνα με Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία. Η ΕΜΥ έχει προβλέψει καύσωνα με θερμοκρασίες ως 40 βαθμούς για τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, στο Αιγαίο πνέουν άνεμοι ισχύος 7 έως 8 Μποφόρ. Εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς τον περασμένο Ιούλιο, με πάνω από 100 νεκρούς, οι Έλληνες λαμβάνουν πολύ σοβαρότερα υπόψη τις προειδοποιήσεις για εκδήλωση πυρκαγιάς σε σχέση με το παρελθόν. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πυρκαγιές προκαλούνται από απροσεξίες: ένα μισοσβησμένο τσιγάρο, μπάρμπεκιου σε εξωτερικούς χώρους ή κάψιμο σκουδιών στον κήπο, που απαγορεύεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

AFP: Πάνω από 50 δασικές πυρκαγιές το Σάββατο στην Ελλάδα

Πάνω από 50 πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις δηλώθηκαν χθες Σάββατο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπου σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρατίας και ισχυροί άνεμοι. Σχεδόν 450 πυροσβέστες και 23 αεροπλάνα κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα για τη μάχη κατά των πυρκαγιών, μεταξύ τους μία μεγάλη στην Ελαφόνησο και δύο γύρω από τη Λίμνη Μαραθώνα, κοντά στην Αθήνα. Την Παρασκευή, ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά από το 2012 που η Ελλάδα αντιμετωπίζει έναν τέτοιο επικίνδυνο συνδυασμό θερμοκρασιών καύσωνα, ισχυρών ανέμων και ξηρασίας. Ως εκ τούτου, έθεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε υψηλό επίπεδο συναγερμού.

Les Echos: Ελλάδα: πάνω από 50 πυρκαγιές εξαιτίας ανέμων και καύσωνα

Εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν από χθες στην Ελλάδα για την κατάσβεση 50 και άνω δασικών πυρκαγιών, μεταξύ τους μία μεγάλη κοντά στην Αθήνα, που εκδηλώθηκαν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των σφοδρών ανέμων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές