Ρωσία

Νέο ρεκόρ ταχύτητας για ρωσικό άρμα σε διεθνές τουρνουά μάχης (βίντεο)


Ένα ρωσικό άρμα μάχης T-72B3 έφτασε σε ταχύτητα 84 χιλιομέτρων / ώρα (52,1 μίλια / ώρα) κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά προσομοίωσης μάχης έξω από την πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα.

Πρόκειται για ένα ρεκόρ – καλύτερης επίδοσης και ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα για ένα θωρακισμένο γίγαντα 64 τόνων.

Η ταχύτητα ρεκόρ επιτεύχθηκε σε ένα τερέν γεμάτο λάσπη, παρά σε ένα δίκτυο επικαλυμμένο με άσφαλτο. Για σύγκριση, η μέγιστη ταχύτητα του κύριου άρματος μάχης των ΗΠΑ, του M1 Abrams, είναι στα 72,4 χλμ. την ώρα στους δρόμους, αν και υπάρχουν ακόμη ταχύτερες μηχανές - συμπεριλαμβανομένης του επόμενου τύπου της Ρωσίας MBT Armata.

Η ταχύτητα της ομάδας της Ρωσίας τους απέφερε το κορυφαίο τρόπαιο της διοργάνωσης στο γήπεδο Alabino κοντά στη Μόσχα, γεγονός με το οποίο ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι διεθνείς Στρατιωτικοί Αγώνες του 2019 διάρκειας δύο εβδομάδων. Η Λευκορωσία ήρθε δεύτερη, ενώ την Τρίτη θέση απέσπασε η ομάδα από το Καζακστάν.
Το άρμα μάχης T-72 χρονολογείται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, με την τροποποίησή T-72B3 να εισάγεται το 2011 ως φθηνότερη εναλλακτική λύση από το πιο σύγχρονο άρμα μάχης T-90A. Το όχημα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στον αγώνα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 1.130 ίππων - συγκρίσιμο με το αυτοκίνητο της Formula 1 - και διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ