Κοινωνία

Νέες πληροφορίες για τον πνιγμό κοριτσιών στη Ρόδο – Τι κατέθεσε στον εισαγγελέα ο ναυαγοσώστης (βίντεο)

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από τον πνιγμό σε πισίνα ξενοδοχείου των δύο αδελφών από τη Γαλλία ηλικίας 19 και 16 ετών, που έκαναν διακοπές στο νησί με την οικογένειά τους.

Οι καταθέσεις που έδωσαν στον εισαγγελέα ο ναυαγοσώστης και ο διευθυντής του ξενοδοχείου πραγματικά συγκλονίζουν, την ώρα που ο εισαγγελέας έχει ήδη διατάξει πρόσθετη έρευνα για το συμβάν.

Οι καταθέσεις

Ο ναυαγοσώστης, την ώρα του συμβάντος βρισκόταν στο δωμάτιό του, καθώς το ωράριό του είχε τελειώσει. «Περίπου στις 6:05 με 6:07 ξεκίνησα τη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου, ότι η πισίνα είχε κλείσει. Αμέσως έφυγα για το δωμάτιό μου. Μόλις έφτασα χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν να πάω επειγόντως πίσω στην πισίνα. Έσπευσα άμεσα και είδα τη μία κοπέλα να επιπλέει. Τη βγάλαμε έξω και ξεκίνησα να της κάνω καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις. Η κοπέλα έκανε εμετό με τροφή και υγρά και έδειχνε να έχει σφυγμό. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και επιλήφθηκε του περιστατικού», ανέφερε στον εισαγγελέα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, ανέφερε: «Στο ξενοδοχείο έχουμε όλες τις άδειες λειτουργίας των τριών πισινών που διαθέτουμε, ενώ τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Έχουμε δύο ναυαγοσώστες, για κάθε πισίνα και λειτουργούν μέχρι τις 6. Στις 6:20 ενημερώθηκα για το περιστατικό στην πισίνα και πήγα προς τα εκεί, ενώ ήδη μέλη του προσωπικού αλλά και ο ναυαγοσώστης παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και πήρε την κοπέλα».

Οι δύο συλληφθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ιατροδικαστής Ρόδου κ. Κωτρέτσος, που ολοκλήρωσε χθες αργά το μεσημέρι την ιατροδικαστική του έκθεση, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών προήλθε από πνιγμό.

Υπενθυμίζεται πως μπροστά στο περιστατικό ήταν και η δεκάχρονη αδερφή των θυμάτων. Το κοριτσάκι το πήραν μαζί τους οι μεγαλύτερες αδερφές που πήγαν στην πισίνα για να κάνουν μπάνιο. Όταν ερωτήθηκε το κοριτσάκι από τους αστυνομικούς για το συμβάν, αυτό απάντησε: «Ήμουν εκεί, τις είδα να κολυμπούν, αλλά δεν είδα τίποτα περισσότερο».

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», οι γονείς των δύο άτυχων κοριτσιών κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.

Η οικογένεια είχε έρθει στη Ρόδο για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός από τα δύο κορίτσια που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 μόλις ετών.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ελεύθερες με εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν ως προσωρινά υπεύθυνες του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο Ηρακλείου, στην πισίνα του οποίου πνίγηκε η 8χρονη την Τετάρτη. Οι δύο αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Δείτε το ρεπορτάζ του ANT1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...