Κόσμος

Νέα κατασκοπευτικά αεροσκάφη στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ν. Κορέα για να ελέγχουν τις κινήσεις του Κιμ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανότητα πιθανής στρατιωτικής πώλησης αεροσκαφών RQ-4 στην Νότια Κορέα με εκτιμώμενο κόστος 950 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε στις 30 Ιουλίου από τον Οργανισμό Συνεργασίας και Αμυντικής Ασφάλειας (DSCA) των ΗΠΑ.

Απαντά με τον τρόπο της η Αμερική στις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βορείου Κορέας, στέλνοντας πολεμικά αεροσκάφη εναέριου ελέγχου στην Νότα Κορέας, σε μια συμφωνία που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο δολαρίων.

«Αυτή η πώληση θα επιτρέψει στη Δημοκρατία της Κορέας να διατηρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην περιοχή και να μεγαλώσει τον στόλο της από αεροσκάφη RQ-4 εξασφαλίζοντας έτσι και τα κοινά συμφέροντα των ΗΠΑ» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της συμφωνίας, προσθέτοντας πως «η πιθανή συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δημοκρατίας της Κορέας και διασφαλίζει ότι η Συμμαχία διαθέτει ισχυρή ικανότητα εύρεσης πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) στην κορεατική χερσόνησο».


Τα αεροσκάφη RQ-4 παρασκευάζονται από την Northrop Grumman Corporation που βρίσκεται στο Palmdale, της Καλιφόρνια. Ο σύμφωνα με τον ιστότοπο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τα RQ-4 Global Hawk είναι αεροσκάφη δυνατά να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις, μακράς διάρκειας και ενσωματωμένο ταμπλό αισθητήρων που παρέχει τρομερές δυνατότητες παρακολούθησης και αναγνώρισης στόχων.

Ο στόλος των RQ-4 Global Hawk μπορεί να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων συλλογής πληροφοριών και να υποστηρίξει κοινές δυνάμεις μάχης σε παγκόσμιες ειρηνευτικές περιόδους, σε έκτακτες περιστάσεις και σε επιχειρήσεις σε πολέμου.

Η συμφωνία πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Κογκρέσο προτού οριστικοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...