Κοινωνία

Νάταλι Κρίστοφερ: Το ενδεχόμενο του 2% - Τι αποκάλυψε ο ιατροδικαστής για το σημείο που εντοπίστηκε η Βρετανίδα

Μοιραίο, όπως όλα δείχνουν, αποδείχτηκε για την Νάταλι Κρίστοφερ το αγαπημένο της χόμπι. Η 35χρονη Βρετανίδα αστροφυσικός άφησε την τελευταία της πνοή σε χαράδρα περίπου 20 μέτρων στην Ικαρία, όπου είχε πάει για διακοπές με τον Κύπριο σύντροφό της.

Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί σε ποσοστό 98% από τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής αλλά και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το 2% της επιφύλαξης αφορά στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν μετά την νεκροτομή. Με αυτές τις εξετάσεις θα αποκλειστεί και το ενδεχόμενο δηλητηρίασης.

Το πτώμα της αστροφυσικού εντοπίστηκε καταπλακωμένο από πέτρες σε δύσβατη περιοχή, περίπου 1,5χλμ μακριά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε με τον σύντροφό της.

«Τρομακτικά δύσβατο το σημείο, το να φτάσει κανείς εκεί ισοδυναμεί με 10 τεστ κοπώσεως»

Ο προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Νίκος Καρακούκης που βρέθηκε επί τόπου και εξέτασε την σορό της Βρετανίδας αστροφυσικού, συνυπολογίζοντας την μορφολογία του σημείου όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της στην Ικαρία απεφάνθη ότι η 34χρονη έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Συγκεκριμένα ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις από την εικόνα της αυτοψίας συνάδει με πτώση από μεγάλο ύψος, η οποία τεκμαίρεται από τον χώρο και την εξωτερική όψη της θανούσης. Περαιτέρω έρευνα θα γίνει στο Νεκροτομείο Αθηνών και ενδεχομένως θα γίνουν και εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο ιατροδικαστής έφτασε στο σημείο με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και πεζή μαζί με αστυνομικούς στον τόπο της τραγωδίας, που ήταν εξαιρετικά δύσβατος.

«Με ελικόπτερο πήγαμε στην Ικαρία και μαζί με διασώστες, πήγαμε σε αυτό το σημείο που ήταν εντελώς δύσβατο. Δεν υπήρχε καμία πρόσβαση. Θέλει εξαιρετική προσπάθεια για να φτάσει κανένας εκεί. Έκανα 25 λεπτά για να κατέβω εκεί. Για να σας το πω κάπως ιατρικά, το να φτάσει κανείς εκεί ισοδυναμεί με 10 τεστ κοπώσεως», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακούκης, όπως μετέδωσε ο Ant1.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ