Κοινωνία

Μυστήριο με τον ψηλό, καλοντυμένο που επιχείρησε να αρπάξει 9χρονο στη Χίο - «Επαγγελματικές» οι κινήσεις του

Σοκάρει η καταγγελία μητέρας για την απόπειρα απαγωγής του γιού της στη Χίο. Κατήγγειλε ότι ένας άνδρας με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και μούσι προσπάθησε να αρπάξει το παιδί της. Πως θέλησε να εκμεταλλευτεί την πολυκοσμία, παρασύροντας το παιδί. Η κίνηση του μυστήριου άνδρα που προδίδει επαγγελματισμό. Πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Έναν μεσήλικα άνδρα, ψηλό, περίπου 1,87, με μούσιανοιχτόχρωμα μαλλιά και καλοντυμένο, αναζητά η Ασφάλεια της Χίου έπειτα από την καταγγελία μιας μητέρας για απόπειρα αρπαγής του γιου της, στο χωριό Αρμόλια, κατά τη διάρκεια της γιορτής της Μαστίχας.

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές στο κέντρο του χωριού, όπου είχαν στηθεί πάγκοι για τα προϊόντα της μαστίχας και η προσέλευση του κόσμου ήταν αυξημένη.

Η μητέρα του 9χρονου αγοριού περπατούσε μαζί με το παιδί στον κεντρικό δρόμο του χωριού, ενώ ο πατέρας ήταν πιο μπροστά, χαζεύοντας τους πάγκους με τα προϊόντα της μαστίχας, κρατώντας από το χέρι τη μικρότερηκόρη της οικογένειας.

Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας στους αστυνομικούς του τμήματος Καλαμωτής, όπου και κατήγγειλε το σοβαρό περιστατικό απόπειρας απαγωγής του γιου της, κάποια στιγμή πέρασε από δίπλα της ένας άνδραςπερίπου 55 ετώνλευκός με αριστοκρατικόπαράστημαψηλός που φορούσε ένα λευκόπουκάμισο με ρίγες σαν καρό και της χαμογέλασε, ανταποδίδοντας και η ίδια το χαμόγελο.

Η μητέρα του 9χρονου συνέχισε να χαζεύειστους πάγκους όταν διαπίστωσε έντρομη πως δεν είναι δίπλα της ο γιος της. Πανικόβλητη άρχισε να κινείται προς την έξοδοτου χωριού που έσφυζε από πολυκοσμία, φωνάζοντας το όνομα του παιδιού της.

Σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, είδε τον ψηλό μεσήλικα να κράτα από το μπράτσο το παιδί της και να κατευθύνεται προς την έξοδο του χωριού, όπως η ίδια είπε στην κατάθεση της.

Αμέσως έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια, φωνάζοντας παράλληλα το όνομα του παιδιού της. Ο 9χρονος, ακούγοντας τη μητέρα του, γύρισε και την κοίταξε απορημένος, ενώ ο άνδρας τον άφησε αμέσως από το χέρι που τον κρατούσε και με γρήγορο βήμα κατευθύνθηκε προς την έξοδο του χωριού, εκμεταλλευόμενος το συνωστισμό ώστε να εξαφανιστεί από το οπτικό πεδίο της έντρομης μητέρας, η οποία ήδη έτρεχε μαζί με τον πατέρα του παιδιού προς το σημείο όπου άφησε ο άγνωστος το μικρό αγόρι.

Μόλις το παιδί βρέθηκε ασφαλές στην αγκαλιά της μητέρας του και τονρώτησε γιατί ακολουθούσε τον άγνωστο άνδρα με το γκρίζο μούσι, το παιδίαπάντησε, όπως αναφέρει στην κατάθεση της η μητέρα, πως νόμιζε ότι είναι: «ο μπαμπάς γιατί με έπιασε απαλά από το χέρι και δεν κοίταξα, γιατί έβλεπα τα παιχνίδια στους πάγκους».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ, αυτή η κίνηση του άγνωστου μεσήλικα δείχνει έναν επαγγελματισμό, καθώς αυτόματα αναγνώρισε τη μειωμένη προσοχή του παιδιού, με αποτέλεσμα με μια κίνηση να αρχίσει να παρασέρνει το αγοράκιχωρίς να του μιλά, προς την έξοδο του χωριού, χωρίς κανείς σε αυτή την φάση να γνωρίζει τις προθέσεις του μεσήλικα: «...ένα είναι σίγουρο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήθελε να απομακρύνει το παιδί από τους γονείς του», λέει με νόημα στο newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, αλλά και του αντικειμένου προστασίας των Ανηλίκων.

Ήδη τις έρευνες έχει αναλάβει η Ασφάλεια της Χίου, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να μεταβεί στο νησί κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής για να συνδράμει στις έρευνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ