Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Θα στέλνουμε πίσω τους μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τη Μάγχη

Ο Μπόρις Τζόνσον διαμήνυσε ότι η Βρετανία θα στέλνει πίσω τους μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τη Μάγχη. «Θα σας στείλουμε πίσω», προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε την Παρασκευή ότι θα στείλει πίσω τους παράνομους μετανάστες που από τη Γαλλία προσπαθούν να διασχίσουν τη Μάγχη για να φτάσουν στη Βρετανία.

«Θα σας στείλουμε πίσω. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να θεωρείται ως ένας τόπος όπου μπορείς να έρθεις αυτόματα και να παραβιάσεις τον νόμο προσπαθώντας να φτάσεις παράνομα», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η δήλωση του Μπόρις Τζόνσον ήρθε εν μέσω διαφόρων περιστατικών την Πέμπτη οπότε και συνολικά 37 άτομα προσπάθησαν να διασχίσουν τη θάλασσα της Μάγχης με πλαστικές βάρκες.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένα ακόμη περιστατικό καταγράφηκε κοντά στην ακτή του Σάσσεξ με 20 μετανάστες να φέρεται ότι επιχείρησαν να φτάσουν στη Βρετανία. Οι αρχές, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες.

Την ίδια ημέρα, το φως της δημοσιότητας είδαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι μετανάστες που διέσχισαν τη Μάγχη μόνο αυτόν τον χρόνο, ξεπέρασαν τους 1.000.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ