Αρχείο

Μπορεί η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία να ωφελήσει τη Ρωσία -Μια ανατρεπτική ανάλυση

Μια τουρκική εισβολή στους εγκλωβισμένους κουρδικής καταγωγής στη βορειοανατολική Συρία θα μπορούσε να εξουσιοδοτήσει τη Ρωσία να διαμεσολαβήσει σε μια συμφωνία μεταξύ των Κούρδων και της συριακής κυβέρνησης, ανέφερε μια ανάλυση στους Times της Μόσχας την Τρίτη.

Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα να δημιουργούν ένα κοινό κέντρο επιχειρήσεων στην Τουρκία για μια προγραμματισμένη ασφαλή ζώνη στη βορειοανατολική Συρία, την οποία ζητά η Άγκυρα για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η Τουρκία βλέπει τις Δημοκρατικές Δυνάμεις Κυριαρχίας των Κούρδων Συρίας και τη θυγατρική της, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), ως επεκτάσεις του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και επανειλημμένα δήλωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση κατά του YPG, που ελέγχει κάποιους θύλακες στη βορειοανατολική Συρία κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Το YPG αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία.

Η Ρωσία πιστεύει ότι η υποστήριξη των Η.Π.Α. στους Κούρδους και η τουρκική υποστήριξη των ομάδων αντιπολίτευσης της Συρίας συμβάλλει στη συνεχιζόμενη ξένη παρέμβαση στη Συρία, σύμφωνα με τον Ruslan Mamedov, συντονιστή προγράμματος στο ρωσικό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Ωστόσο, η Ρωσία συνεργάζεται επίσης με την Τουρκία στην επαρχία Idlib της Συρίας, τον τελευταίο θύλακα επαναστατών στη χώρα, όπου οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων τζιχάντ και των συριακών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία κλιμακώνονται από τον Απρίλιο.

"Η λογική φαίνεται να είναι ότι η έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης μπορεί στην πραγματικότητα να ωφελήσει τη Μόσχα", δήλωσε ο Μαμέντοφ. "Ο υπολογισμός είναι ότι μόλις η Τουρκία ξεκινήσει την επίθεσή της και οι Αμερικανοί δεν είναι σε θέση να τους καλύψουν, οι Κούρδοι μπορούν να στραφούν στη Ρωσία, ενισχύοντας τη Μόσχα ώστε να προσπαθήσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ακόμη προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ των Κούρδων και της κυβέρνησης του Ασσάντ. "

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τέλος, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα υποστήριξε το διάλογο μεταξύ της Δαμασκού και των κουρδικών διοικήσεων στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ